KREATIVNOST I INVENTIVNOST MLADIH – TEMELJNI CILJ MEĐIMURSKE UDRUGE INOVATORA

Fotografije uz članak 3
07.05.2009

Za predsjednika udruge izabran je Leonardo Belović, a tajnicu udruge Đurđa Plavljanić.

U Izvršni odbor izabrani su Đuro Horvat, istaknuti inovator i poduzetnik iz Donjeg Kraljevca, Zoran Pazman, ravnatelj Graditeljske škole iz Čakovca i Dragomir Sutlar nastavnik u Graditeljskoj školi.

Organiziranje aktivnosti usmjerene općem prihvaćanju, unapređivanju, razvitku tehnike i tehnologije, a posebice organiziranje inventivnog stvaralaštva i inovacijskog sustava među mladeži kroz rad s učenicima u strukovnom obrazovnom sustavu bit će temeljna zadaća članova MEĐIMURSKE UDRUGE INOVATORA što je 6. svibnja 2009. utemeljena u Čakovcu.

Istaknuto je tom prigodom da će se u radu s mladim inovatorima posebno poticati udruživanje na istovrsnim projektima i njegovati timski rad koji je u radu inovatora vrlo suptilnog karaktera ali i vrlo učinkovit.

U svojim temeljnim aktivnostima Međimurska udruga inovatora vezat će se značajno uz programe Udruge inovatora Hrvatske, posebice međunarodnim programima.

Uz to, posebno će surađivat s Udrugom inovatora Hrvatske u ostvarivanju programa nacionalnih izložbi odabranih maturalnih radova kojima je svrha poticanje inventivnosti i kreativnosti u strukovnim srednjim školama.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsjednik Zajednice tehničke kulture međimurske županije Željko Medved i zamjenik glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske Pavao Havliček.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259