KARLOVAČKE INOVACIJE OSIGURAT ĆE TISUĆU NOVIH RADNIH MJESTA

Fotografije uz članak 4
29.01.2008

U povodu, za karlovačke inovatore izuzetno uspješne godine 2007. karlovačke je inovatore na čelu s predsjednikom Udruge inovatora Županije karlovačke Markom Bubašem, primio je župan Ivica Horvat u želji da ih pohvali za brojne uspjehe u prošloj godini te pomogne u uspostavljanju suradnje sa Županijskom obrtničkom komorom. Tom susretu prisustvovali su i Stanislav Čajavec i Vojislav Raušević, predsjednik i tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Govoreći o uspješnosti, Marko Bubaš je posebno istaknuo da su prošle godine karlovački inovatori osvojili 29 medalja na domaćim i međunarodnim izložbama, no još više veseli što će ti izumi u iduće dvije godine otvoriti oko 1000 novih radnih mjesta. Razlog je tome što većina inovatora dolazi iz industrije, no ima i pojedinaca koji nemaju poduzetničkog duha. Stoga i u članovima Županijske obrtničke komore vide suradnike.

Obrtnici možda imaju mogućnost otkupiti licencije za neke nove proizvode i izume koji bi i inovatorima pojedincima pomogli u proizvodnji – kazao je Bubaš, a tu je mogućnost podupro i Ivan Podvorac, predsjednik Županijske obrtničke komore.

Sudjelujući u razgovoru, dr. Čajavec je istaknuo karlovačku udrugu kao jednu od najboljih u Hrvatskoj, te podsjetio na nacionalnu bazu inovatora i inovatorstva koju je Udruga inovatora Hrvatske pokrenula s Ministarstvom gospodarstva i Hrvatskom gospodarskom komorom i u kojoj je popis od 1000 inovacija i 600 aktivnih inovatora.

Govoreći o uvjetima u kojima će hrvatski inovatori djelovati iduće četiri godine podsjetio je na opredjeljenje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva da se u tom razdoblju planira osigurati četiri puta više novca po godini za poticanje inovatorstva, što će svakako znatno pomoći u komercijalizaciji inovacija, posebno u stvaranju povezanosti inovatora pojedinaca i malih i srednjih poduzetnika kao i obrtnika.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259