KALENDAR AKTIVNOSTI UDRUGE INOVATORA HRVATSKE U 2016. GODINI

31.12.2015
Poštovane / poštovani,
željeli bih Vas obavijestiti da smo objavili kalendar aktivnosti Udruge inovatora Hrvatske za 2016. godinu. Datumi i termini održavanja sajmova, izložba, radionica i ostalih događanja vezanih za rad Udruge biti će promtno osvježavani. Kalendar možete vidjeti u padajućem izborniku kako je prikazano na grafici dolje ili na ovom LINKU.  

Donosimo Vam i kalendar godišnjih aktivnosti Udruge inovatora Hrvatske, nadamo se da će te se pronaći u nekoj od naših aktivnosti. Cijelu 2016. godinu obilježavamo 70 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture...Uz to Udruga je registrirana na stranici UdrugeInfo. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske osmislio je mobilnu aplikaciju UdrugeInfo kojom se želi povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode. Aplikacija koja je dostupna za Android, Apple i Windows mobilne telefone omogućuje jednostavno pretraživanje podataka o aktivnostima i uslugama registriranih udruga.

Prema Zakonu o udrugama (NN 74/2014), udruga je svaki oblik slobodnog i dobrovoljnog udruživanja više fizičkih, odnosno pravnih osoba koje se, radi zaštite njihovih probitaka ili zauzimanja za zaštitu ljudskih prava i sloboda, zaštitu okoliša i prirode i održivi razvoj, te za humanitarna, socijalna, kulturna, odgojno-obrazovna, znanstvena, sportska, zdravstvena, tehnička, informacijska, strukovna ili druga uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom, a bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarski procjenjivih koristi, podvrgavaju pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje toga oblika udruživanja. 

Putem aplikacije, građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga te stupiti u kontakt s pojedinom udrugom. Korištenjem UdrugeInfo aplikacije, građani mogu potražiti koje su to udruge aktivne u mjestu u kojem žive, prema području vlastitog interesa; locirati ih na interaktivnoj karti Republike Hrvatske.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259