IZVJEŠTAJ S i-KA 9 IZLOŽBE INOVACIJA KARLOVAC

Fotografije uz članak 2
11.07.2011

iKA 9 – Izložba inovacija Karlovac održana je od 7. do 11. lipnja 2011. godine u Tehničkoj školi Karlovac.

Na izložbi je bilo predstavljeno 68 inovacija od preko 100 autora. Osim inovatora iz Karlovačke županije, izlagali su inovatori Međimurske županije, Saveza udruga inovatora Rijeke, Saveza udruga inovatora Istarske županije i inovatori iz Zagreba, te po prvi puta inovatori iz Bihaća (BiH), čime je izložba poprimila karakteristike međunarodne izložbe.

Dio izložbe bio je posvećen stvaralaštvu mladih, pa su svoje radove izložili studenti Veleučilišta u Karlovcu i učenici Tehničke škole Karlovac, Šumarsko drvodjeljske škole Karlovac, Klub mladih tehničara OŠ Dubavac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

Za potrebe organizacije i provedbe izložbe, odlukom Izvršnog odbora osnovan je Organizacijski odbor koji je održao jednu sjednicu i na njoj utvrdio sve pojedinosti vezane uz održavanje izložbe. Uz to imenovan je i Ocjenjivački sud. Temeljem Zaključaka Organizacijskog odbora svim ravnateljima osnovih i srednjih škola u Karlovačkoj županiji poslan je pismeni poziv za organizirani posjet učenika izložbi. Svjesni činjenice da izložba ima i edukativni karakter, htjeli smo im ukazati na značaj inventivnog rada za razvoj gospodarstva i standard šire društvene zajednice i zajedno potaknuti mladu generaciju na kreativno ispoljavanje, posebno kad budu u radnom odnosu.

Na otvaranju izložbe bilo je nazočno oko 80 posjetitelja. Izložbu je otvorio župan Karlovačke županije Ivan Vučić, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili dr. Zlatko Kuzman, predsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik HGK ŽK Karlovac, Marko Bubaš, predsjednik UIKŽ i dopredsjednik UIH i Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Na svečanoj podjeli nagrada, 10. lipnja bilo je nazočno oko 50 autora inovacija i gostiju. Pozdravljajući prisutne, M. Bubaš istaknuo je potrebu intenzivnije promocije inventinvog rada od strane organizatora izložbe, sudionika ali i medija, jer inovacije otvaraju nova radna mjesta i mogu utjecati na iznalaženje rješenja za izlazak iz krize. Predsjednik Ocjenjivačkog suda, mr. Ivan Škrtić naglasio je visoku razinu ovogodišnjih inovacija na iKA-i što je bio razlog većeg broja nagrađenih inovacija (40%) nego što to određuje Pravilnik o ocjenjivanju na iKA-i. Posebnu nagradu UIH za najvrijedniju inovaciju na izložbi Vojislav Raušević, glavni tajnik UIH, uručio je Dubravku Trpčiću iz HS Produkta za Mehanizam za rastavljanje pištolja bez okidanja.

Izložbu je po procjeni organizatora posjetilo oko 550 posjetitelja što se ocjenjuje nezadovoljavajućim jer je znatno manje od broja posjetitelja iKA-e 8 kad ih je bilo oko 700. Taj aspekt izložbe će organizatori iKA-e 10 morati posebno razmotriti.

Sastavni dio ovog izvještaja je Odluka Ocjenjivačkog suda.

Karlovac, lipanj 2011.
Izvršni odbor

Datoteke uz članak
ODLUKA OCJENJIVAČKOG SUDA iKA-e 9 75.34 kB

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259