IV. MEĐUŽUPANIJSKA IZLOŽBA INOVACIJA I3G

Fotografije uz članak 1
30.03.2017
Elektronički i računalni klub iz Ivanić-Grada, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke Županije, Udrugom inovatora Hrvatske, uz pokroviteljstvo grada Ivanić-Grada i 2017. godine priprema organizaciju Međužupanijske izložbe inovacija u Ivanić-Gradu. Ove godine priprema se održavanje četvrte takve izložbe, što pokazuje da je projekt prve takve izložbe održane 2014. godine dokazao svoju opravdanost i kvalitetu. Sve tri do sada održane izložbe bile su odlično posjećene od strane svih dobnih skupina, te su od svih sudionika i posjetitelja ocijenjene visokim ocjenama.


PLAN I PROGRAM


Izložba će se održati 11. i 12. svibnja u prostorima Hotela Sport u Ivanić-Gradu, što se do sada pokazalo vrlo reprezentativnim okruženjem, a sastojati će se iz slijedećih komponenti:

1. Izlaganje i demonstracija potvrđenih inovacija domaćih renomiranih autora i tvrtki koje nastupaju i djeluju udružene u Udrugu inovatora Hrvatske .

2. Izlaganje i demonstracija radova mladih tehničara i inovatora organiziranih u udruge i klubove uključene u ZTK ZŽ i HZTK .

3. Izlaganje i demonstracija završnih radova učenika Srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske, te Osnovnih škola s područja grada Ivanić-Grada i okolice.

4. Organiziranje radionica modelarstva, robotike i elektronike za učenike osnovnih škola.

5. Učestvovanje timova znanstvenih institucija i održavanje okruglog stola o ulozi modernih tehnologija u razvoju industrije i povećanje produktivnosti i konkurentnosti domaće privrede.

Izložba ima natjecateljski karakter za sve sudionike s prijavljenim radovima te se provodi ocjenjivanje i nagrađivanje najboljih izložaka i inovacija u više kategorija.

CILJ IZLOŽBE

Cilj izložbe je promovirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici, na način da se radovi uspješnih i afirmiranih inovatora i poduzetnika približe mladima, prije svega studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Na taj način kod određenog broja mladih se otkriva i pokreće sklonost prema tehničkoj kulturi i tehnici uopće. Nakon svake održane izložbe povećan je interes za rad u našoj udruzi kao i u drugim udrugama udruženim u Zajednicu tehničke kulture grada Ivanića i Zagrebačke Županije. Smatramo da nove inovativne i originalne ideje i rješenja mogu bitno pripomoći pozitivnim događanjima na našoj privrednoj sceni. Ujedno će se ovakvom izložbom dati znatan doprinos obilježavanju godišnjice djelovanja HZTK i ZTK ZŽ.

Organiziranje radionica iz područja modelarstva za najmlađe ima za cilj animirati djecu iz predškolske i rane osnovnoškolske dobi za bavljenje kreativnim stvaralaštvom, kako bi u kasnijim godinama bili spremni za ozbiljnije bavljenje tehnikom i tehničkim stvaralaštvom.

Cilj organiziranja radionica robotike je upoznavanje i animacija učenika osnovnih škola za bavljenje robotikom. U toj dobi djeca kroz igru izuzetno dobro i brzo prihvaćaju i upijaju rad sa namjenski osmišljenim robotskim sklopovima, što im kasnije olakšava bavljenje programiranjem procesorski upravljanih procesa.

Radionicama elektronike upoznajemo i animiramo učenike osnovnih škola za bavljenje elektronikom. Na radionicama se pruža prilika zainteresiranim da sami iskušaju mogućnost izrade jednostavnijih elektroničkih sklopova i osjete užitak izrade istih vlastitim rukama.

OBIM IZLOŽBE

Na temelju iskustva kod organiziranja prethodnih izložbi, predviđamo da će na ovoj izložbi izlagati još više priznatih i uspješnih inovativnih tvrtki. Na prethodnoj izložbi uspješno su se predstavile brojne tvrtke koje djeluju udružene u Udrugu inovatora Hrvatske. Također su se svojim proizvodnim programom predstavile i brojne tvrtke s područja grada Ivanić-Grada i okolice. Očekujemo da će se za ovu izložbu obim ovakvih izlagača još povećati.


Uz navedeno, planira se da se na izložbi organizira izlaganje završnih ili maturalnih radova učenika srednjih strukovnih škola iz više županija. Ovo će biti izuzetna prilika da se na jednom mjestu vide dometi našeg stručnog obrazovanja.

Predviđamo da će se na IV Međužupanijskoj izložbi inovatorstva u Ivanić-Gradu prezentirati najmanje 50 završnih radova iz najmanje 15 srednjih strukovnih i tehničkih škola iz Zagrebačke i okolnih Županija. Također očekujemo nastup najmanje 30 izlagača iz velikih inovativnih tvrtki, najmanje 4 fakulteta i znanstvene institucije, te više samostalnih izlagača ili izlagača iz klubova tehničke kulture i osnovnih škola.

Izložba će se održavati dva radna dana, u trajanju od po 8 sati. Biti će organizirano svečano otvaranje s pozdravnim govorima predstavnika organizatora i uglednih gostiju iz znanstvenih institucija, a po potrebi je moguće učešće i predstavnika sponzora. Svaka dosadašnja izložba popraćena je predstavnicima medija.


Izložba je natjecateljskog karaktera u konkurenciji mladih tehničara i inovatora. Nakon ocjena svih radova od strane ocjenjivačkog stručnog suda, drugog dana izložbe biti će proglašenje najboljih radova s dodjelom simboličnih nagrada i nagrada sponzora.

ON LINE PRIJAVA.
Datoteke uz članak
PRIJAVNICA 133.50 kB

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259