INOVACIJE I MLADI U SLUŽBI GRADA

Fotografije uz članak 1
22.12.2010

Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, dana 11. 12. 2010. organizirala je prezentaciju pod nazivom INOVACIJE I MLADI U SLUŽBI GRADA s ciljem popularizacije tehničke kulture među mladima i skretanja pažnje javnosti prema pravim vrijednostima našeg društva.

Nositelji organizacije bili su Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ pod vodstvom Jelene Vlahović i Udruga inovatora DNŽ koju vodi Pero Bratoš. Grad Dubrovnik dao je značajan doprinos ustupanjem prostora za održavanje prezentacije na Stradunu u staroj povjesnoj jezgri Dubrovnika. Pokrovitelj događaja bila je tvrtka Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, koja je na ovom preljepom prostoru izložila svoja tri inovativna proizvoda a posjetitelji su mogli i napraviti probnu vožnju po Stradunu Električnim mopedom, čemu su se najviše radovali najmlađi.

Djeca iz sekcije robotičara OŠ Cavtat i OŠ Gruda, njih dvadesetak, pokazali su svoje znanje u ovoj sve popularnijoj disciplini, te su sa svojim robotićima izazvali pažnju mnogobrojnih prolaznika i pobudili interes kod druge djece koja su se tu zatekla.

Prezentacija je popraćena u svim lokalnim medijima a iz Udruge inovatora je upućen poziv svim postojećim i potencijalnim inovatorima da pripreme svoje inovacije za izložbu koja se po prvi put planira u Dubrovniku i to početkom 2011. godine. Društvo pedagoga je također najavilo svoje buduće aktivnosti od kojih su istakli nastup na Roboalci i formiranju pokretne radionice robotike.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259