HRVATSKI INOVATORI USPJEŠNI U BELGIJI: SVIH OSAM INOVACIJA NAGRAĐENO MEDALJAMA, DODIJELJENA I ODLIČJA VITEZOVA INOVATORSTVA

24.11.2015
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore od 19. do 21. studenog na poznatoj Međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA 2015. u Bruxellesu predstavljeno je osam hrvatskih inovacija, a svih osam nagrađeno je i medaljama – s četiri zlata, tri srebra i jednom broncom.


Izložbeni prostor Udruge inovatora Hrvatske na
Međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA 2015. u Bruxellesu

Zlatne medalje osvojile su inovacije - sustav za mjerenje brzine i registraciju događaja na pružnim vozilima tip IRAS19 Zvonimira Viduke i tvrtke Altpro iz Zagreba, Helloquent, specijalno kućište za mobitele Tomislava Juratovca iz tvrtke Pro Hepro iz Zagreba, ionizacijska tehnologija za spuštanje točke točenja sirove nafte i mazuta Antuna Drvara iz Pušćina i cijevna konstrukcija za mjerenje protoka tekućina Krešimira Komljenovića iz HEP-Proizvodnje. Inovacija Tomislava Juratovca dobila je i zlatnu medalju rumunjskog ministarstva znanosti i obrazovanja i nagradu belgijskog ministarstva za promociju i obrazovanje mladih, dok je HEP-ova inovacija dobila i posebno priznanje organizatora izložbe.

Srebrnu medalju dobio je sustav zbrinjavanja otpada Đure Horvata i tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca te inovacija Cool Vision by Bernarda Bernarde Cecelje i tvrtke Bernarda iz Pušćina i zaštitna kaciga CK-STIS Bože Bujanovića i Alojzija Šestana iz tvrtke Šestan – Busch iz Preloga. Inovacija tvrtke Bernarda dobila je i zlatnu medalju rumunjskog ministarstva znanosti i obrazovanja. Brončanu medalju dobila je tvrtka PIP iz Pisarovine za Energypip.

Na izložbi INNOVA je predstavljeno 300 inovacija iz 20 zemalja, a nagrađeno je 30-ak posto inovacija. Inovacije je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u čijem je sastavu bilo stotinu sudaca, među kojima i hrvatski predstavnik Zoran Barišić.

U Bruxellesu su tradicionalno dodijeljena i prestižna odličja Vitezova inovatorstva. Za izniman doprinos razvoju i promociji inovacija i inovativnog rada redom viteza odlikovani su mr.sc. Petar Čovo sa Sveučilišta u Zadru, Mia Viduka iz tvrtke Altpro i Božo Bujanić iz tvrtke Šestan-Busch.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259