Hrvatski inovatori uspješni na međunarodnom sajmu inovacija IIFME 11, Kuwait, 27. - 30. siječnja 2019.

06.02.2019

Na jednom od najznačajnijih sajmova inovacija bliskog istoka IIFME sudjelovalo je 120 inovatora iz 26 zemalja podijeljenih u 22 kategorije. Hrvatske boje su predstavljali tvrtka Kristalna Ideja d.o.o. iz Splita sa svojom iTherapy tehnologijom pročišćavanja zraka i PG Anđela iz Sukošana sa svojim sokovima od limunske trave.

Hrvatska tehnologija pročišćavanja zraka naziva iTherapy , inovatorice Inge Kovačić-Sindik iz Kristalna Ideja d.o.o. je ponovno nagrađena zlatnom medaljom nakon niza zlatnih odličja osvojenih na sajmovima inovacija u 2018.

Riječ je naprednoj tehnologiji koja se već nalazi u malom kućnom pročistaču zraka naziva Model 1 i već je dostupna na tržištu web shopova.

Kuwait Science Klub , kao nositelj sajma, uložili su izniman organizacijski napor tako da je Sajam u svakom smislu briljantno i savršeno produciran. Tijekom 4 izlagačka dana sudionicima je svakodnevno organiziran i popratni program upoznavanja lokalne zajednice, kulture i običaja.


Ministar savjetnik Tomislav Lendić, Lukša Živaljić,
veleposlanik RH u Kuwaitu Amir Muharemi

Imajući u vidu da je Kuwait sedma najbogatija zemlja svijeta nije ni čudo da se domaćin iskazao u izvanserijskom luksuznom smještaju sudionika, a sve to uz simboličnu kotizaciju. Mit o ovoj dalekoj zemlji, kao netolerantnom ili nesigurnom okruženju, je samo - predrasuda. Kuwait je zemlja s gotovo 0% stopom kriminala, a jezična barijera gotovo da i ne postoji jer svi govore engleski jezik.

U prilog gostoljubivosti lokalnog stanovništva govori i naše iskustvo susreta s nepoznatim posjetiteljem sajma, koji nas je, ničim izazvan, poveo na razgledavanje poznatih kuvajtskih tornjeva, te počastio ulaznicama i kavom.... Nevjerojatni ljudi.

Važno je naglasiti, a posebno interesantno hrvatskim poduzetnicima posjetiteljima Kuwaita, da se Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kuwaitu potrudilo dovesti potencijalne lokalne poslovne partnere s kojima smo imali sadržajne i obećavajuće razgovore.

Da je naše veleposlanstvo iznimno operativno govori i iskustvo autora ovog članka koji je doživio noćnu moru gubitka putovnice, a koje je Veleposlanstvo riješilo u nestvarno kratkom roku....bravo Veleposlaniče, i još jednom hvala!

I za kraj navedimo i da nam je UIH, naša matična kuća, skrenula pozornost na atraktivnost nastupa na ovom sajmu.

Lukša Živaljić

Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259