Hrvatski inovatori opet uspješni na sajmu inovacija SIIF 2019 u Seulu

Fotografije uz članak 3
02.12.2019

Ohrabreni sjajnim uspjehom postignutim na nedavno održanom međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu, hrvatski inovatori odlučili su „testirati“ korejsko tržište, predstavljanjem na 15. Međunarodnom sajmu inovacija SIIF 2019, najvećem takve vrste u Aziji, koji se od 27. do 30. studenog 2019. održava u Seoulu. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na sajmu organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Hrvatska je na sajmu predstavila šest inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i dvije brončanom medaljom.


Zlatne medalje osvojili su DUALNO OZNAČAVANJE U VIDLJIVOM I BLISKOM INFRACRVENOM SPEKTRU SA SITOTISKARSKOM TEHNOLOGIJOM autora Prof.dr.sc. VILKO ŽILJAK, Izv. Prof. Dr.sc. IVANA STANIMIROVIĆ ŽILJAK, Prof. Dr.sc. KLAUDIO PAP i Dr.sc. JANA ŽILJAK GRŠIĆ, prof. sa Sveučilišta u Zagrebu, Grafički Fakultet i INTERAKCIJA S RAČUNALOM U REALNOM VREMENU BAZIRANA NA METODI ZA IZDVAJANJE POKRETNIH ELEMENATA IZ STATIČNE POZADINE SLIKE autora Vladimira Cviljušca sa Sveučilišta u Zagrebu, Grafički Fakultet.

Srebrnom medaljom nagrađeni suBRODSKO POSTROJENJE ZA DOBIVANJE ENERGIJE DUŠIKOM autora Jasmina Nožinovića i Sonic Pills autorica Petre Crnetić i Lare Ljubičić iz tvrtke SONIC GROUP d.o.o.

Brončane medalje osvojile su inovacije UNAPRJEĐENJE NUMERIČKOG MODELA PRORAČUNA TERMIČKO-HIDRO-MEHANIČKIH EFEKATA NA STIJENI ODLAGALIŠTA ISKORIŠTENOG NUKLEARNOG GORIVA autorice Galle Uroić i Mentora Doc.dr.sc. Želimir Veinović sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i MOBILNI BIDE autora Milana Zrnića.

Izložbeni prostor Udruge inovatora Hrvatske posjetio je i dr.sc. Damir Kušen veleposlanik Republike Hrvatske u Južnoj Koreji.

Na sajmu na kojem je predstavljeno više od 800 inovacija iz 39 zemalja svijeta, hrvatski inovatori su ostvarenim uspjehom još jednom pokazali da idu ukorak sa svjetskim postignućima.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259