HRVATSKI INOVATORI NA 39. MEĐUNARODNOM SALONU IZUMA,TEHNOLOGIJA I NOVIH PROIZVODA U ŽENEVI – 06. do 10. travnja 2011

Fotografije uz članak 7
11.04.2011

JOŠ JEDNOM POTVRĐENA VISOKA VRIJEDNOST HRVATSKIH INOVACIJA

Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Savez udruga inovatora Istarske županije uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, organizatori su ovogodišnjeg 17. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na 39. međunarodnom salonu izuma, tehnologija i novih proizvoda u Ženevi koji završava u nedjelju 10. travnja

Udruga inovatora Hrvatske predstavila je 15 inovacija. Uz naglasak na sve posebnosti svake pojedine inovacije najvažniji kriterij kod odabira bio je da su inovacije komercijalizirane ili da imaju tržišnu budućnost.

Posebno zanimanje posjetitelja izazvale su inovacije UREĐAJ ZA DETEKCIJU VLAKA KOD ŽELJEZNIČKO CESTOVNOG PRIJELAZA TDR14 Zvonimira Viduke, ANTICELULITNA PASTA ZA DEPILACIJU S LJEKOVITIM DODACIMA Dijane ĆUZELA, ZNANSTVNO VOZILO UPRAVLJANO INTERNETOM Lovre Dujnića, maturanta Strojarsko-tehničke škole Faust Vrančić iz Zagreba, a rad je izveden po mentorskim vodstvom nastvanika Mladena Marušića, POSTROJENJA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE POGONJENA MORSKIM VALOVIMA Ferde Crnogorca, CRIJEP ZA ZAGRIJAVANJE VODE SUNČEVOM ENERGIJOM Slobodana Buršića, KOGENERACIJSKO POSTROJENJE ĐĐ ENITEH 500 stručnog tima tvrtke Ðuro Ðaković Elektromont d.d.

Te su inovacije i nagrađene zlatnim medaljama.

Ovogodišnje inovacije ocjenjivao je Stručni ocjenjivački sud kojeg čini više od 75 vrhunskih stručnjaka iz 15 država. Prema njihovim odlukama hrvatski su inovatori nagrađeni sa 6 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane medalje.

Uz to troje naših inovatora nagrađeno je i posebnim nagradama Rumunjskog ministarstva obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta i Instituta „Ruska kuća“ iz Moskve. Ove godine priznanje „ARCA“ koje Udruga inovatora Hrvatske već tradicionalno dodijeljuje na svečanosti dodjele nagrada uručio je gospodin Pavao Havliček, službeni delegat Ženevskog salona francuskim inovatorima WIPI GROUP za njihovu inovaciju TOW CASE-PRIKOLICA S JEDNIM KOTAČEM ZA MOTORE, te u ime predsjednika Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora – IFIA Dr. Andrasa Vedresa uručio je posebno priznanje IFIA za visoku razinu inventivnosti Ruskom institutu MAUGERI U.O.G. za novu vrstu boje s nano strukturiranim komponentama otpornima na visoke temperature preko 1000 stupnjeva.

Veleposlanik Rapublike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji magistar Jakša Muljačić u pratnji ministra savjetnika u Veleposlanstvu mr. sc. Davora Pomykala posjetio je izložbeni prostor hrvatskih inovatora. Tom prigodom članovi zastupničkog tima Zoran Barišić, pomoćnik direktora Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore, Pavao Havliček, zamjenik glavnog tajnika UIHn i stručni suradnik Igor Dujmović upoznali su ih s predstavljenim inovacijama kao i značenjem Udruge inovatora Hrvatske u međunarodnim događanjima vezanim uz inovatorstvo.

Ženevski salon inovacija najprestižniji je godišnji skup inovatora iz cijelog svijeta na kojem hrvatski inovatori sudjeluju od godine 1995. Potvrđuje to i ovogodišnja statistika: sudjeluje 765 izlagača iz pedesetak država, koji su predstavili više od 1000 inovacija na izložbenom prostoru od 8 tisuća i 500 četvornih metra. 85 posto izlagača su gospodarski subjekti i znanstvene institucije, a 15 posto pojedinci – samostalni inovatori. Najviše ih je došlo iz Europe i Azije 95 posto. Dnevno Salon razgleda i do 10 tisuća posjetitelja među kojima su više od pola poslovni ljudi, iz razvojnih odjela velikih koncerna i predstavnici srednjih i malih tvrtki te marketinških firmi iz cijelog svijeta koji tragaju za novim proizvodima i tehnologijama što dodatno motivira hrvatske inovatore za sudjelovanjem na Salonu. Do završetka Salona, u nedjelju 10. travnja očekuje se da će ukupan broj posjetitelja premašiti brojku od 60 000.

U organizaciji Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo - WIPO na izložbi sudjeluje i 20 Državnih zavoda za intelektualno vlasništvo (Patentnih ureda) čiji predstavnici svojim informacijama i savjetima pružiaju pomoć zainteresiranima za zaštitu intelektualnog vlasništva u pojedinim državama.

Uz to ta je svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo u okviru Salona predstavila 60 radova studenata tehnički i prirodoslovnih fakulteta iz 10-tak država Europe, Latinske amerike, Afrike i Azije.

Hrvatski inovatori na ovogodišnjem 39. Salonu osvojili su sljedeće nagrade i priznanja:

Popis inovatora i nagrađenih inovacija za Ženevu 2011.
R.br.
IME AUTORA I OPIS INOVACIJE
NAGRADA
1.

ANTICELULITNA PASTA ZA DEPILACIJU S LJEKOVITIM DODACIMA

ĆUZELA Dijana
„CLEOPATRA INTERNATIONAL“
Baštijanova 9
51000 Rijeka
Hrvatska
Mob:+ 385 98 9454 553
e-mail: cleopatra.int@gmail.com
www.cleopatra.com.hr

Anticelulitna pasta za depilaciju s ljekovitim dodacima uklanja dlačice i istovremeno otpušta tvri koje razgrađuju celulit na tretiranom području.Uz anticelulitne sastojke, pasta za depilaciju sadrži i ljekovite sastojke koji štite, njeguju, toniziraju i obnavljaju sve tipove kože, te ujedno djeluju antiseptično i antibakterijski.

ZLATNA MEDALJA
I
POSEBNO PRIZNANJE RUSIJE ZA NAJBOLJU ŽENU INOVATORICU
2.

ZNANSTVNO VOZILO UPRAVLJANO INTERNETOM
Postupak zaštite u tijeku
Učenik: Lovro Dujnić
Mentor: Mladen Marušić
STŠ FAUSTA VRANČIĆA
Držičeva 14
10000 Zagreb
Hrvatska
e-mail: mlmarusi@inet.hr

OPIS RADA:

Znanstvno vozilo upravljano internetom radi na principu korištenja interneta za upravljanje vozilom u bilo kojem dijelu svijeta. Uvjet je da na tom dijelu svijeta postoji internet i električna energija. Korišten je Microsoftov progoram: "Remote desktop". Program osigurava vlasniku znanstvenog vozila mogučnost da se samo s njegovog računala uspostavlja veza sa vozilom. Program također osigurava mogučnost uspostave veze sa više znanstvenih vozila u raznim djelovima svijeta.

INOVACIJA:

1. Korištenje interneta za upravljanje znanstvenim vozilom
2. Digitalno-analogni pretvornik s interneta u upravljački signal znanstvenog vozila

OPIS UPRAVLJANJA:

Upravljanje znanstvenim vozilom omogučuju 4 strelice (naprijed, nazad, lijevo, desno) na tipkovnici računala s kojeg se upravlja. Znanstveno vozilo na sebi ima kameru. To omogučuje nesmetanu vožnju znanstvenim vozilom.

NAMJENA:

Vrlo jeftino sakupljanje znanstvenih podataka na bilo kojem dijelu svijeta!

PRIMJENA:

1. Znanstveno istraživanje
2. Bussniess: Taxi vožnja u New Yorku upravljana iz Zagreba (Nurnberga)

NOVOST:

Korištenje interneta umjesto dugih i skupih putovanja.

ZLATNA MEDALJA
3.

CRIJEP ZA ZAGRIJAVANJE VODE SUNČEVOM ENERGIJOM

P20100333A
Slobodan Buršić
Ližnjan 350
52204 LIŽNJAN
Hrvatska
Tel.: +385 52 534 908
Mob.: +385 98 905 57 66
E-mail: unp@pu.t-com.hr

Crijep za zagrijavanje vode sunčevom energijom spada u područje energetike, a rješava tehnički problem zagrijavanja vode isključivo sunčevom energijom bez upotrebe drugih oblika energije ili dodatnih pretvarača energije. Koristi se na svim građevinama kao krovni pokrov. Crijep za zagrijavanje vode sunčevom energijom izrađuje se spajanjem donjeg dijela profiliranog lima (1) i gornjeg dijela profiliranog lima (2) koji su spojeni na obodnom rubu i oblikuju nepropusnu šupljinu crijepa. Šuplja izvedba crijepa spojenog u seriju preko specijalnih vijaka (3) i spojnice (7), s dovodnim kolektorom (8) i odvodnim kolektorom (9), omogućuje direktno zagrijavanje vode koja prolazi kroz cijelo krovište. Specijalni vijak (3) osigurava nepropusni spoj dva crijepa omogućujući nesmetan prolaz vode (tekućine) iz donjeg u gornji crijep i tako, slijedom, od svakog dovodnog kolektora (8) do sljedećeg odvodnog kolektora (9). Na spojevima je, između crepova, gumena brtva (4) koja osigurava nepropusnost i trajnost brtvljenja. Spaja se serijski u neograničenom broju elemenata prema potrebi pojedine veličine krovišta.

ZLATNA MEDALJA
4.

KOGENERACIJSKO POSTROJENJE ĐĐ ENITEH 500

Ðuro Ðaković Elektromont d.d.
Dr. Mile Budaka 1
35000 Slavonski Brod
Tel.: +385 35 493 300
+385 35 448 329
+385 35 448 329
E-mail: info@dd-elektromont.com

Web: www.dd-elektromont.hr

Kogeneracijsko postrojenje ĐĐ ENITEH 500 proizvodi električnu i toplinsku energiju korištenjem energije biomasekoja izgara u ložištu s vodom hlađenom rešetkom i proizvodi vruće plinove za zagrijavanje čistog komprimiranog zraka od 4,1 bar na 700 ºC koji u turbini oslobađa energiju za pogon kompresora i generatora za proizvodnju električne energije.

Ispušni zrak iz turbine koristi se za potrebe zagrijavanja vode za grijanje (stambenih prostora, bazena, staklenika i sl.)ili u različitim procesima sušenja (sušenje sječke za potrebe peletirnica, sušenje voća i povrća, sušenje i pečenje u procesnoj industriji).

Postrojenje ostvaruje proizvodnju:

- 400 KW - električne energije
- 944 - 1281 KW - topla voda za grijanje u režimu 110/70 ºC
- 406 KW - topla sanitarna voda temperature 60 ºC
- 1350 - 1686 KW toplog zraka za sušenje temperature 225 - 275 ºC

Postrojenje ostvaruje električni stupanj iskorištenjabiomase 18% i ukupni stupanj iskorištenja 81%.

ZLATNA MEDALJA
5.

UREĐAJ ZA DETEKCIJU VLAKA KOD ŽELJEZNIČKO CESTOVNOG PRIJELAZA TDR14

Zvonimir Viduka

ALTPRO d.o.o.
Dragutina Golika 63
10000 Zagreb
CROATIA

Telefon:
(+385 1) 3665-200
(+385 1) 3667-132

Fax:
(+385 1) 3667-121
(+385 1) 3667-134

E-MAIL:altpro@altpro.hr

www.altpro.com

Projektiran za SIL4 nivo sigurnosti prema EN 50126, EN 50128 i EN 50129

visok stupanj EMC otpornosti prema EN 50121-4

Idealna zamjena za stare mehaničke ili magnetske tračničke kontakte, izolirane odsjeke ili petlje; jedan senzor ZK24-2 zbog svoje dvostruke strukture detekcije kotača zamjenjuje dva jednostruka tračnička kontakta

Uređaj za detekciju vlaka TDR14 se sastoji od senzora željezničkog kotača ZK24-2 na tračnici i prilagodnog unutarnjeg uređaja TDR14-UNUR u kućici (ormaru) cestovnog prijelaza sa izlazima u vidu kontakata sigurnosnih releja ili optocouplera

Mogućnost konfiguriranja za različite kombinacije uključnih i isključnih kontakata

Mogućnost izbora dvosmjernog rada (aktiviranje u oba smjera prolaza vlaka) ili jednosmjernog rada(aktiviranje u samo jednom smjeru prolaza vlaka)

Mogućnost konfiguriranja vremenske zadrške za relejne i optocouplerske sigurnosne izlaze

Uređaj sa izlaznim kontaktima svojih sigurnosnih releja omogućuje spajanje sa starijim tipovima putnih prijelaza te drugih signalno-sigurnosnih uređaja

Uređaj ima brze sigurnosne optocouplerske tranzistorske izlaze impulsa prolaska svake osovine za obje senzorske glave senzora kotača ZK24-2 za konekciju sa novijim tipovima putnih prijelaza i signalno sigurnosnih uređaja

Registracija događaja

Detekcija svih tipova željezničkog kotača prema UIC 510-2

Za brzine vlaka do 350 km/h

Detekcija otpadanja senzora s tračnice

Radna temperatura senzora ZK24-2: –40….+80°C, vlažnost do 100%

Radna temperatura TDR14-UNUR: –30….+70°C

Senzor ZK24-2 ima IP68 zaštitu protiv vode te prašine

Univerzalni nosač senzora za tipove tračnica S45….UIC60 (drugi profili prema zahtjevu), nije potrebno bušenje tračnice

TDR14-UNUR se može montirati na zid ili u stalak

Uređaj za ispitivanje TDI14 omogućuje brzu detekciju ispravnosti rada uređaja TDR14

ZLATNA MEDALJA
6.

POSTROJENJA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE POGONJENA MORSKIM VALOVIMA

P20090497A
Ferdo Crnogorac
Hanibala Lucića 72
35000 Slavonski Brod
Hrvatska
Mob.: +385 91 785 20 75
E-mail: fcrnogorac@gmail.com

NOVO!

Po želji ugrađen broj plovaka multipliciran njihovim uzgonom s novim rješenjem nazvanim „FERNANDO SISTEM“ za obostrano korištenje pravolinijskih ujednačenih ili neujednačenih osciliranja poluga i pretvorbu u kružno kretanje osovine jednostavnim mehaničkim učinkom znatno poboljšava preuzimanje kinetičke snage iz valova i prenosi je na generator za proizvodnju električne energije.

Mogućnosti ugradnje u naprave za teretane pri čemu se za pogon u potpunosti koristi i tjelesna težina istovremeno s ručnim polugama za vrtnju generatora za proizvodnju električne energije.te još puno mugučnosti naznačenih na skicama.

ZLATNA MEDALJA
7.

DRŽAČ ZA TORBE I VREČICE

Đurđica Vorkapić
Saša Momirović
Hippy d.o.o.
3.Vrbik 4
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 6199368
Mob.: +385 91 2024 477
Mob.: +385 91 7910 477
E-mail: djurdjica.vorkapic@zg.t-com.hr
E-mail: sasa.momirovic@email.t-com.hr
www.hippygarden.com

Osnovna namjena osim po samom imenu Držač za torbe i vrečice je i reklamni prostor koji je odgovarajući po dimenzijama i svojoj namjeni.

SREBRNA MEDALJA
8.

SUVENIR IZRAĐEN RECIKLAŽOM,
UNIKATNI STAKLENI UMIVAONIK

Davorin Caren
LUCIJAN PROMET d.o.o.
Fruškogorska 26
10000 Zagreb
Tel.: +385 1 36 98 778
Fax: +385 1 36 94 564
Mob.: +385 91 250 20 31
E-mail: davorin.caren@glassart.hr

Taljenjem korištenih boca kao podloge, te izradom dizajna od izrezanih elemenata recikliranog bojanog stakla nastao je suvenir sa porukom :

EKO hrvatska - sunčana zemlja "zelenog razmišljanja", bistrog mora i dobre gastronomske ponude , te mnogih kulturno - povijesnih sadržaja.

Naljepnica postavljena na kompoziciju prije taljenja sa hrvatskom šahovnicom i imenom mjesta u kojem je ljetovao podsjetiti će turista na nezaboravan , ugodan odmor .

Mogućnost aplikacija predmetne reciklaže na druge forme i lokalitete suvenira je gotovo neograničena !

Tako na primjer, umivaonik izrađen od plavih boca božićnog piva, neodoljivo bojom i motivom podsjeća na prekrasnu Ženevsko jezero.Ta činjenica podarila mi je hrabrost da iz istog napravim suvenir !

No, ljepota se najčešće krije u jednostavnosti i praktičnosti, pa tako reciklirana vinska butelja, opremljena samo naljepnicom sa imenom mjesta, te potom taljena i upuštena u kalup, omogućiti će turistu konzumaciju omiljenih slatkiša iz iste , prilikom opuštanja uz čitanje knjige, ili slušanje lijepe glazbe.

SREBRNA MEDALJA
9.

VIŠESTEPENA HORIZONTALNA CENTRIFUGALNA
PUMPA TIP HNVPM 50-190

Postupak zaštite u tijeku

Grupa autora

TTK d.o.o. Tvornica turbina Karlovac
Vrazova 53
47000 Karlovac
Kontakt: Branka Stepić Župančić
tel: +385 47 64 85 88
e-mail:info@ttk.hr
web: www.ttk.hr

Upotrebljava se u sustavima za navodnjavanje većih površina jer pumpa svojim radnim tlakom i količinom dobave na tlačnoj prirubnici omogućuje distribuciju vode kroz cijevi do izlaznih sapnica koje raspršuju vodu u sitne kapljice i stvaraju umjetnu kišu čime se zemljišne površine kvalitetno navodnjavaju. Može služiti za pretakanje vode iz bazena u bazen, za hlađenje u raznim sistemima velikih hladnjača, za cirkulaciju rashladne vode, u vodovodima manjih i srednjih naselja. Služi i u prehrambenoj industriji, u energanama, u toplanama za cirkulaciju tople vode.

Prednosti inovacije

Višestepena, horizontalna, centrifugalna pumpa.

Može se agregatirati s motorima 380V/50Hz ili 440V/60Hz. Brtvljenje vratila izvedeno je s mehaničkom brtvom ili s brtvenom pletenicom što je jeftinije. Radni tlak podešava se brojem stupnjeva pumpe tako da savlada otpor cjevovoda i sapnice.

Proizvođač TTK ima na skladištu rezervne dijelove za promptnu isporuku čime se osigurava stalna raspoloživost pumpe u radu.

Namjena inovacije

Q = 15-40 m3/h

H = 6-30 bar

SREBRNA MEDALJA
10.

BILJNI EKSTRAKTI U PROIZVODNJI PRIRODNE KOZMETIKE
na bazi integralne suspenzije ljekovitog bilja i propolisa s kozmetičkim i medicinskim učinkom na kožu

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.
BIOVITALIS d.o.o.
Augusta Šenoe 40
42204 Turčin, Varaždin
Tel: +385 42 652 099
Tel/fax: +385 42 652 966
e-mail: biovitalis@biovitalis.hr
web: www.biovitalis.hr

Namjena inovacije: učinak integralne suspenzije ljekovitog bilja i propolisa u gotovom proizvodu na kožu

- brža regeneracija, zaštita i pospješivanje zacjeljivanja oštećene kože,

- otklanjanje neestetskih izraslina – virusne bradavice.

Traži se:

Sažet opis inovacije:

integralna suspenzija ljekovitog bilja – jedinstvena vrsta fitopreparata

U nastojanju da se prilikom ekstrakcije ljekovitog bilja i propolisa sačuva izvorni sastav prirodnih bioaktivnih tvari i prisutnih enzima primijenjujemo posebnu tehnologiju ekstrakcije za dobivanje pripravaka ljekovitog bilja ( franc. Suspensions Integrales de Plantes Fraiches SIPF).

Ekstrakcija se provodi na način da se smjesa miješa s etanolom na sobnoj temperaturi pri čemu se osigurava stabilnost pripravka, omogućava potpuna hidratacija biljnih mikročestica i ekspresija ljekovitih tvari te ujedno zadržava prirodan sastav biljnih tvari i njihova aktivnost. Dobiva se vodeno-alkoholna suspenzija biljnih mikročestica. Ljekovite tvari uglavnom su koncentrirane u biljnim stanicama s očuvanim primarnim i sekundarnim metabolitima kao u živoj biljci, a djelomično su otopljene u i tekućem mediju. Ovim postupkom ekstrakcije dobiva se integralna suspenzija ljekovitog bilja i zadržava prirodan sastav biljnih tvari kao i njihova aktivnost.

Metoda je razvijena s ciljem da ljekoviti pripravci budu što sličniji živoj biljci, a odvija se u vlastitom laboratoriju tvrtke BIOVITALIS pod nadzorom magistre farmacije Ivane Zagorec Kolednjak.

Primjenom integralne suspenzije ljekovitog bilja i propolisa u proizvodnji kao aktivne komponente u gotovom proizvodu dobiva se jedinstvena vrsta fitopreparata na tržištu.

KOLEKCIJA:HERP gel za njegu raspucanih usana i kod pojave herpesa

MEDNA ROSA tekućina za pomoć pri uklanjanju virusnih bradavica i tvrde kože

SREBRNA MEDALJA
11.

CRNA KUTIJA ZA AUTOMOBIL

Mauro Josipović i Mateo Martinčić

Danijela godine 7
Rijeka
Hrvatska
tel:+385 51 432 845
mob: +385 91 5246 794
email:riprogramer@gmail.com
www.wydservers.net

Crna kutija za automobil je uređaj koji omogućuje potpunu logistiku o automobilu i okolini oko njega prilikom vožnje. Uređaj se sastoji od centralne jedinice te senzora koji omogućuju bilježenje podataka poput brzine, temperature, broja okretaja motora, uključena svijetla, trube, gps lokacije te vizualnu okolinu vozila. Podatci se bilježe na nekoliko memoriskih kartica. Uređaj se pokreće prilikom pokretanja vozila a podatci se spremaju na nekoliko memorijskih modula koji se radi sigurnosti nalaze na nekoliko mjesta u automobilu.

SREBRNA MEDALJA
12.

UNIVERZALNA PODESIVA VRATA

Rade i Dragica Nekić
Savska 6
23210 Biograd na moru
Tel: 023 638 154
GSM: 091 553 07 11

ranekic@inet.hr

VRATA PODESIVA PO VISINI-VRANEK 09 i lijeva i desna vrata istovremeno – samo ih treba zarotirati za 180°

- MOGUĆA REGULACIJA PO VISINI 5O MM A I VIŠE

- OKVIR VRATA SE UGRAĐUJE ZA VRIJEME ILI PO ZAVRŠETKU RADOVA (PO ŽELJI ) A KRILO VRATA PO ZAVRŠETKU SVIH RADOVA

- VEOMA LAKA I JEDNOSTAVNA MONTAŽA BEZ IČIJE POMOĆI

- APSOLUTNA TOČNOST MONTAŽE KRILA VRATA

OBJAŠNJENJA:

PRESJEK A-A i B-B

Obje vertikale vrata imaju na sebi utor kao i sva vrata do sada. Novost je u tome štopoprečni dio okvira nema utora a niti na krilu vrata ima utor s gornje strane. To baš i jeste to što daje mogućnost regulacije po visini.

OZNAKA 1

Zbog regulacije po visini ukopani utori za kvake i ključ imaju veću duljinu za 60-tak mm kako bi se nesmetano vrata mogla montirati, zatvarati i zaključati

OZNAKA 2 i 4

To se odnosi na brtvele (šarke) koje drže vrata na određenoj visini. One se za razliku od standardnih do sada nalaze na metalnoj pločici na kojoj su izbušene četiri rupice. Kad se krilo vrata fiksira na potrebnu visinu ovdje se jednostavno vijcima pričvrsti šarka i montaža je gotova.

OZNAKA 3

Zbog svih navedenih noviteta vrata su jednako i lijeva i desna pa zbog toga utori za bravu moraju biti sa obje strane.

BRONČANA MEDALJA I
POSEBNO PRIZNANJE RUMUNJSKOG MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, ISTRAŽIVANJA, MLADIH I SPORTA
13.

INTESTISAN

Nikola Petković
Starogradska 17
10430 Samobor
Hrvatska
Tel: +385 1 336 27 27
GSM: +385 91 21 555 89

Nosač papira na koji se skuplja stolica za daljnje medicinske analize. Na plastični nosač koji se smješta u WC školjku postavlja se papirnati ručnik koji skuplja stolicu i osobi omogućuje kontrolu i pravovremenu reakciju u slučaju pojave krvi u stolici ili nekih drugih zdravstvenih poteškoća.

POSEBNO PRIZNANJE RUMUNJSKOG MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, ISTRAŽIVANJA, MLADIH I SPORTA
14.

KUTIJA

Đurđica Vorkapić
Saša Momirović
Hippy d.o.o.
3.Vrbik 4
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 6199368
Mob.: +385 91 2024 477
Mob.: +385 91 7910 477
E-mail: djurdjica.vorkapic@zg.t-com.hr
E-mail: sasa.momirovic@email.t-com.hr
www.hippygarden.com

Namjenska kutija za neiskorištene namirnice.

Namjenska kutija od plastike koja se kvači na sve postojeće kontejnere za otpatke , a služi za odvajanje neiskorištenih prehrambenih namirnica koje više nisu potrebne pojedincu a svakako su dobrodošle nekome drugome.

BRONČANA MEDALJA
15.

FOLIPAK

Nikola Petković
Starogradska 17
10430 Samobor
Hrvatska
Tel: +385 1 336 27 27
GSM: +385 91 21 555 89

Nosač prijanjajuće folije za pakiranje. Omogućuje jednostavnije i brže korištenje prijanjajuće folije i uštede na količine folije u postupku zamatanja.

BRONČANA MEDALJA

Udruga inovatora Hrvatske
Koordinatori projekta
Pavao Havliček
Email: pavao.havlicek@hztk.hr
Tel:099 48 86 547
i
Igor Dujmović
email: idujmovic@inovatorstvo.com
tel:01 4886 544

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259