Hrvatska zajednica inovatora dodijelila nagrade za „Inovaciju godine 2021.“

27.09.2022Hrvatska zajednica inovatora i ove je godine tradicionalno dodijelila nagrade za najbolju „Inovaciju godine 2021.“. Nagrada se ove godine dodijelila u 2 kategorije; kategorija

  • Inovacija inovatora pojedinca ili tima unutar malog i srednjeg gospodarskog subjekta i
  • Inovacija inovatora pojedinca ili tima unutar javne ustanove.

Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za unaprjeđivanje i promicanje inovativnog promišljanja i inovatorstva u funkciji podizanja inovativnosti i gospodarske konkurentnosti Republike Hrvatske

Nagradu za „Inovaciju godine 2021.“ u kategoriji malog i srednjeg gospodarskog subjekta osvojili su Frane i Tomislav Pokrajčić iz tvrtka JEL-TOM d.o.o. za inovaciju „Razbijač valova“.

Dok je „Inovaciju godine 2021.“ u kategoriji javnih ustanova osvojio prof. dr. sc. Mark Liker sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za inovaciju „Multikanalna baza podataka za analizu globalnih kinematskih uzoraka u govoru – KROKO“


Tomislav Pokrajčić; JEL-TOM d.o.o., prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga: Hrvatska zajednica inovatora
i prof. dr. sc. Mark Liker; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Ovogodišnji domaćin dodijele nagrade je bila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, središnja i najveća knjižnica u Republici Hrvatskoj ispred koje je prisutne pozdravila i ravnateljica prof. dr. sc. Ivanka Strićević.

Predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga uz čestitke nagrađenima, kazao je da se nagrada „Inovacija godine“ dodjeljuje za komercijalizirane inovacije koje promiču inovatorstvo te utječu na podizanje inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.

Predsjednik ocjenjivačkog suda i ujedno potpredsjednik IFIA-e (Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora) Zoran Barišić istaknuo je da je pristigao velik broj kvalitetnih prijava te da su članovi ocjenjivačkog suda imali velik posao u odabiru najboljih inovacija.

Od brojnih pokrovitelja dodjele nagrade nagrađenim je čestitao i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik odbora za gospodarstvo gospodin Žarko Tušek koji je naglasio da su inovacije glavni pokretač gospodarskog rasta te da se uvelike ulaže u istraživanje i razvoj gdje je neizostavna suradnje znanosti i gospodarstva.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija NSK, autorica fotografija Sonja Hrelja

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259