Frane Franičević, suvlasnik i predsjednik Uprave RASCO d.o.o.

Fotografije uz članak 2
28.02.2010


Frane Franičević,

suvlasnik i predsjednik Uprave RASCO d.o.o.

Frane Franičević rođenje 1959. godine u Splitu. Osnovnu školu pohađao je od 1965. do 1973. godine u Drveniku, Zadru i Sućurju, a srednju strojarsku tehničku školu od 1973. do 1977. godine u Splitu. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu diplomirao je 1981. godine strojarstvo, smjer konstrukcijsko-tehnološki.

Od 1982. do 1986. godine radio je u tvornici traktora Tomo Vinković kao konstruktor alata i naprava, a od 1986. do 1990. godine u SOUR Bilokalnik kao tehnički rukovoditelj i direktor tehničkog održavanja. Od 1990. godine do danas suvlasnik je i predsjednik Uprave RASCO d.o.o., tvornice komunalne opreme.

Tridesetogodišnje iskustvo na poslovima koji su zahtijevali stručnost i organizacijske sposobnosti, dugogodišnji rad na razvoju strojeva i uređaja te uključenost u razvojne projekte do najsitnijeg de­talja, rezultirali su iskustvom i znanjem koje Frane Franičević uspješno prenosi na mlade stručnjake u tvrtki RASCO.

MUVO - malo univerzalno vozilo

MUVO je malo univerzalno vozilo za komunalno održavanje gradova, razvijeno i proizvedeno u Hrvatskoj. Dizajnirano je kao univerzalni nosač alata: od zimske opreme poput snježnih plugova, frezi i posipača, četki i spremnika za ljetno čišćenje ulica, kosilica, smetlarskog spremnika s kompaktorom, sve do spremnika i mlaznice za vatrogasnu službu ili hidrauličke podizne platforme za održavanje drveća i rasvjetnih tijela u gradovima.

Brza i jednostavna izmjena priključaka i nadogradnji MUVO-u daje sposobnost obavljanja širokog raspona poslova tijekom cijele godine, čime se eliminira potreba korištenja više skupih, specijaliziranih vozila. Kompaktne dimenzije i izvrsne sposobnosti manevriranja čine MUVO odličnim za napučena urbana područja.

Kao plod vlastitog višegodišnjeg razvoja, ovo malo vozilo velikih mogućnosti za RASCO predstavlja ulazak u sasvim novi segment komunalnog tržišta. MUVO se proizvodi u RASCO-vim pogonima u Kalinovcu, a sastavne komponente vozila, kao i gotov proizvod, zadovoljavaju sve europske standarde kvalitete, sigurnosti i zaštite okoliša.

MUVO je europsku premijeru doživio 2012. godine na sajmu IFAT u Munchenu, gdje je izazvao veliku pažnju europske javnosti te je tijekom godine predstavljan na organiziranim prezentacijama u svim zemljama Jugoistočne Europe. Krajem 2012. prvi MUVO prodan je u Norvešku te u sklopu zimske službe održava grad Bergen.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259