FORUM - Istraživanje i razvoj u Plavom sektoru II.dio „Plava biotehnologija, zaštita morskog okoliša i plava energija“

22.05.2019

Poštovani,

upućujemo vam poziv za sudjelovanje na Blue-Green Hub Forumu „Istraživanje i razvoj u Plavom sektoru II. dio: Plava biotehnologija, zaštita morskog okoliša i plava energija“ koji organiziramo 30. svibnja 2019., četvrtak u dvorani Zagreb, Chromosov toranj u Zagrebu u suorganizaciji s Udrugom inovatora Hrvatske , te uz potporu Udruženja male brodogradnje Hrvatske gospodarske komore i Brodarskog instituta i uz nefinancijsko pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske.

Organiziranje Foruma je dio šire Blue-Green Hub inicijative za rast i razvoj plavog sektora uz primjenu zelenih tehnologija koja je dobila nefinancijsko pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH pokrenute u suradnji Udruženja za malu brodogradnju HGK, Brodarskog instituta i konzalting tvrtke Radionica za ljudske potencijale-HRradite uključuje područja zelene brodogradnje i brodarstva, plave biotehnologije i zaštite morskog okoliša, plave energije i plavog turizma i stanovanja.

U prvom dijelu Foruma predstavnici Instituta Ruđer Bošković - Centra za istraživanje mora Rovinj i Zavoda za istraživanje mora i okoliša , predstaviti će ključne aktivnosti i projekte u području plave biotehnologije i zaštite okoliša. Zatim će predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH predstaviti mogućnosti financiranja u okviru Sheme za jačanje primijenjenih istraživanja za prilagodbu klimatskim promjenama. U zaključnom dijelu Foruma, predstavit će se projekti u području plave energije: potencijal vodika kao goriva budućnosti, termalna energija i energija valova u lukama i priobalju, transnacionalni klaster plave energije i hibridna energetska rješenja i potpora odlučivanju u brodarstvu i brodogradnji.

U drugom dijelu Foruma zainteresirani mogu od 15:00-16:00 sudjelovati na radionicama „Hibridna propulzija u velikoj brodogradnji“ i „Upravljanje i nadzor balastnih voda – prilika za unapređenje zaštite mora“. Prijave možete poslati na doljenavedeni mail, uz navođenje imena i prezimena i institucije/ tvrtke u kojoj radite te naziva radionice.

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite što prije, a najkasnije do utorka 28. svibnja 2019. do 16 h na e-mail info@hrradi.com.

Veselimo se Vašem dolasku

Datoteke uz članak
Poziv i agenda 971.37 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259