Eukativna radionica - Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca – inspirirani Nikolom Teslom - „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“

14.04.2021
Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirali su treću u nizu ovogodišnjih edukativnih radionica koja će se održati u četvrtak, 22. travnja 2021. u 16.30 sati u prizemlju poslovnog tornja Chromos (Ulica grada Vukovara 271).

Cilj radionice „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“ je edukacija o vrijednosti i važnosti korištenja alternativnih izvora energije na koje je i sam Nikola Tesla upućivao. Sudionici radionice imaju priliku prisustvovati predavanju dvojice voditelja –Filipa Mateše, mag. ing. mech. i Zvonimira Petkovića, mag. ing. mech., u suradnji s profesoricom Ružicom Lončar koji će predstaviti sklopljeni model automobila koji se sastoji od četiri osnovna dijela koji čine izvor napajanja: gorive ćelije, spremnik za vodik i kisik, kao proizvodi generiranja, te elektromotor. Predstaviti će dva režima rada modela, pritom prezentirajući mogućnosti tehnologije gorivih ćelija koja je potpuno čista i ekološki najprihvatljivija.

U ovom nagrađivanom projektu su sudjelovali učenici I. tehničke škole Tesla. Radionica je namijenjena edukatorima, učenicima i studentima te svim zainteresiranima za nove tehnologije i obnovljive izvore energije.

Ulaz je besplatan te Vas stoga pozivamo da što prije dostavite svoju prijavu na: pr@unt-genius.hr i ured@unt-genius.hr. Molimo za pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Predavanje će se prenositi uživo na Facebook stranici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost također s početkom u 16.30 sati.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259