Edukativne radionice Programa Arhimed academia održane u Iloku

14.12.2018

Udruga inovatora Hrvatske u suorganizaciji s Udrugom inovatora Tesla iz Iloka i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture održala je dvije edukativne radionice iz Programa Arhimed academia 14. prosinca 2018. u Osnovnoj školi Julija Benešića u Iloku.


Za učenike viših razreda održana je tehnička radionica inspirirana izumima poznatog izumitelja Nikole Tesle. Voditelj radionice bio je Zvonimir Vađon, vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske.

Dvadesetak učenika 5. i 6. razreda sudjelovali su u izradi „Teslinog izuma – modela indukcijskog motora“. Radionica se odvijala u dva dijela, u prvom dijelu učenici su se upoznaju s likom i djelom Nikole Tesle, dok su u drugom dijelu izradili svoj model indukcijskog motora, uz pomoć i savjete voditelja radionice. Učenici su u potpunosti svladali zadani zadatak i u izradi iskazali svoju inovativnost i kreativnost.

Bilo je lijepo vidjeti izložbu radova na kraju radionice.

U isto vrijeme učenici nižih razreda od 2. do 4., njih 20 sudjelovali su u radionici o industrijskom dizajnu , „Izrada uporabnog predmeta“. Učenici su se iskušali u oblikovanju i izradi jedinstvenog stolca, krevetića i stolića za lutke. Namještaj su izrađivali od ostataka drveta, komadića tkanine i raznih odbačenih materijala. Radionicu je vodila Mirjana Tomašević Dančević, profesorica likovne kulture iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.


Svi učenici su uspješno završili zadani zadatak i u okviru njega iskazali svoju kreativnost i inovativnost.

Mala izložba na kraju radionice pokazala je svu domišljatost učenika i stvaralački rad da iz recikliranih materijala naprave prekrasne krevetiće, stolce i stolove za svoje lutke.

Učenike prve i druge radionice pozdravila je Silvana Svilar, v.d. glavni tajnik i zajedno s predsjednikom Udruge inovatora Tesla iz Iloka pozvala ih da se uključe i u ostale programe Udruge inovatora Hrvatske kao i u Programe Udruge inovatora Tesla. Najavljen je i 13. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih Inventum 2019.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259