Edukativne radionice održane u Osnovnoj školi Petar Studenac u Kanfanaru

03.05.2019
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i u suradnji s Društvom inovatora Kanfanar -Rovinj održane su tri edukativne radionice u okviru Programa Arhimed. Na radionicama inspirirane Nikolom Teslom“ na temu BEŽIČNI PRIJENOS ENERGIJE sudjelovali su učenici osmog i sedmog razreda. Radionice su održane u Osnovnoj školi Petar Studenac u Kanfanaru 29.travnja 2019.

Predavač, Zvonimir Vađon, inženjer elektrotehnike, dugogodišnji stručni učitelj i mentor u I. tehničkoj školi Tesla, sada vanjski suradnik Visoke škole za informacijske tehnologije održao je kratko uvodno predavanje o važnosti i utjecaju Nikole Tesle na izum i razvoj bežičnog prijenosa energije. Nakon predavanja učenici su izvodili pokuse poznatih znanstvenika poput Michaela Faradaya, Heinricha Lenza i drugih.

Učenici su iskazali veliki interes i s oduševljenjem sami sastavljali model bežičnog prijenosa energije. Na dvije radionice na istu temu sudjelovala su 43 učenika.


Isti dan za učenike nižih razreda, njih 25 održana je radionica: Izrada inovativne igračke.

Radionicu je vodila Mirjana Tomašević Dančević, profesorica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.

Uvodnim predavanjem i fotografijama dizajna različitih modela namještaja uvela je učenike u rad i potaknula njihovu kreativnost i inovativnost u izradi zadatka.

Učenici su bili veoma maštoviti i izradili svoje kreacije stolova, stolaca, fotelja i ležaljki.

Silvana Svilar v.d. glavni tajnik zahvalila se ravnatelju i učiteljima na iskazanom interesu za ponovni dolazak u Osnovnu školu u Kanfanaru kao i učenicima na sudjelovanju u radionicama i najavila nove radionice za jesen.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259