Edukativna radionica „VIDI X - MINI RAČUNALA

Fotografije uz članak 5
22.04.2024

Edukativna radionica „VIDI X - MINI RAČUNALA „ koju je za 2024. godinu pripremila Hrvatska zajednica inovatora i Udruga Nikola Tesla- Genij za budućnosti I u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održala se u petak, 19. travnja, u 17.00 sati na adresi Dalmatinska 12 u Zagrebu. Radionicu je održao Mario Banušić, mag. ing.el.

U četvrtoj po redu radionici iz ciklusa „Kako razviti inovativnost i kreativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“, srednjoškolci su zakoračili u svijet programiranja mikrokontrolera te kako povezati elemente za pojedina mjerenja ili obradu informacija te principe programiranja i provjere rada sustava.

U uvodnom djelu voditelj radionice Mario Banušić, mag.ing.el, je predstavio što je to Vidi X mini računalo te je objasnio na koji način radi u kojim programskim jezicima ga je moguće raditi. Sudionici su kroz zadatke se upoznali s Vidi X mini računalom,načinom rada i primjenom. Programirali su zvučnik tako da pušta zvuk sirene te su kasnije odsvirali „Sretan rođendan”. Napravili su program koji je na ekranu ispisao trenutnu temperaturu i na samom kraju su pokušali pisati na samom Vidi X mini računalu.

Glavni cilj radionice je bio upoznati učenike i profesore s brzorastućim i perspektivnom ICT gradivom.

Hvala svim sudionicima na izvanrednom angažmanu i znatiželji koju su pokazali. Nastavljamo zajedno graditi budućnost punu inovacija i kreativnosti!

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259