Edukativna radionica o dizajnu „Izrada upotrebnog predmeta – papirnata poklon vrećica“

10.01.2019
U okviru programa Arhimed Academia u Krapini je dana 8. siječnja 2019. održana edukativna radionica o dizajnu pod nazivom „Izrada upotrebnog predmeta – papirnata poklon vrećica “.

Radionica je održana u prostoru Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini. Organizator radionice bila je Udruga inovatora Hrvatske, uz suorganizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture. Voditelj radionice bila je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture Osnovne škole Kralja Tomislava iz Zagreba.

U radionici je sudjelovalo 15-tak učenika od 4 do 8 razreda sa svojom učiteljicom likovne kulture Sonjom Jurman.

U prvom dijelu radionice učenici su poslušali predavanje o dizajnu i njegovoj ulozi kroz povijest. Na velikom broju primjera prikazani su im oblici grafičkog, industrijskog i tekstilnog dizajna, kao i razni tipovi kompozicija dekorativnih elemenata.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditeljice izradili vlastitu papirnatu poklon vrećicu, model upotrebnog predmeta. Kroz praktični rad pokazali su samostalnost u rješavanju zadanog problema, svoju kreativnost i inovativnost u izradi vrećice. Tako smo imali priliku vidjeti 10-tak različitih vrećica koje su zadovoljile funkciju upotrebnog predmeta i sve su bili jedinstvene.

Radionicama ovoga tipa Udruga inovatora Hrvatske nastoji popularizirati tehničku kulturu i intelektualno vlasništvo. Dizajn kao dio intelektualnog vlasništva nastojimo približiti mladima i ukazati im na važnost dizajna. Želja nam je kod mladih potaknuti kreativnost, inovativnost i omogućiti im izraziti samostalnost u okviru zadane teme.

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Krapine iskazala je interes za nastavak suradnje i novi susret na jednoj od radionica u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259