Edukativna radionica "Lego WeDo"

Fotografije uz članak 5
22.04.2024
Na poziv Osnovne škole Vladimira Gortana iz Žminja Hrvatska zajednica inovatora je organizirala radionicu Lego WeDo – osnove robotike povodom Dana škole. Radionica je održana u suorganizaciji s Društvom inovatora Kanfanar – Rovinj 19. travnja 2024.. za učenike 7b razreda. U radionici su sudjelovala 24 učenika. Radionica je održana u okviru Programa Arhimed academia.


Učenici i njihova učiteljica tehničke kulture Gordana Mazzi , dipl. ing. upoznali su se s osnovama robotike i s Lego WeDo edukacijskim alatom namijenjenim za učenje mladih u području robotike te ostalih STEM vještina. Saslušali su i kratko predavanje o programiranju i prednostima Lego setova koji omogućavaju primjenu motoričkih vještina i znanja kod zadanog zadatka. Voditelj je dao posebni naglasak na timski rad i dobru organizaciju zadataka u timu. Podijelili su se i grupe i time pokazali da mogu raditi u timovima i zajednički iznalazili rješenja.

Uz mogućnost velikog izbora lego kockica i predložaka za izradu učenici su mogli iskazati svoju kreativnost. Nakon izrađenih radova učenicima je bio izazov i pokretanje njihovih uradaka putem svojih mobitela.

Učenici su tako napravili lego vozila za nošenje tereta, postrojenje s pokretnom trakom za prijevoz tereta i različita industrijska vozila.

Radionicu je vodio Dražen Beleta, stalni vanjski suradnik Hrvatske zajednice inovatora.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259