Dodjelom nagrada završren 9. Salon inovacija Bjelovar 2021.

23.12.2021
Prema pravilniku o dodjeli nagrada 9. Salona inovacija, HGK – ŽK Bjelovar, kao organizator 9. Salona inovacija Bjelovar 2021. imenovala je predsjednika i dva člana Ocjenjivačkog suda. Predsjednikom je imenovan Igor Bošnjaković, voditelj Odjela za usluge pretraživanja i analize Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a za članove su imenovani Branko Raičković, predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije, i Danijel Horvat, profesor strojarske grupe predmeta na Obrtničkoj školi u Bjelovaru.

Nakon detaljnog pregleda inovacija prikazanih na virtualnim štandovima izlagača, Ocjenjivački je sud glasovao i donio odluku o dobitnicima nagrada.

  1. nagradu 9. Salona inovacija dobilo jeSportsko-rekreacijsko plovilo, autora Frane Perice iz udruge DALMIT iz Splita.
  2. nagradu 9. Salona inovacija dobio jeIoT uređaj za detekciju i praćenje poplava, autora Davora Predavca, direktora tvrtke SymbIoTic j.d.o.o. iz Bjelovara.
  3. nagradu 9. Salona inovacija dobio jeHarbour Commander autora Roka Baričića iz tvrtke Marex Elektrostroj d.o.o. iz Zadra.

Nagradu za mlade inovatore dobio je Okomiti stalak za bicikl s kompresorom,Antonia Lesića i njegovog mentora Zorana Kozjaka iz Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice.

Posebno priznanje najboljoj inozemnoj inovaciji dodijeljeno je smanjenju emisije CO2 u procesu proizvodnje cementa i sode , grupe autora iz Tuzle, BiH, koji su izlagali kao članovi Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine iz Sarajeva.

Izvori:
Web portal Klikni.hr

Web Hrvatske gospodarske komore.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259