Četiri zlata hrvatskim inovatorima na 2. Festivalu inovacija - Silicon Valley International Invention Festival, SVIIF 2019.

Fotografije uz članak 4
28.06.2019
Na prestižnoj lokaciji Silicijske doline u Santa Clara Convention centru održan je drugi po redu festival inovacija Silicon Valley International Invention Festival, SVIIF 2019., 24. -26.06.2019

Ovaj puta SVIIF se održao u organizaciji ženevskog PALEXPO-a, a domaćin inovatorima je bila IFIA (International Federation of Inventors’ Associations). Potporu su projektu pružili i WIPO (World Intellectual Property Organization), United Inventors Association of America, te sam grad Santa Clara.

Na Festivalu prikazano je dvjestotinjak inovacija iz 29 zemalja među kojima je bila zastupljena i Hrvatska sa poduzetničkim inovacijama koje su mahom komercijalizirane ili su na pragu komercijalizacije.

Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore predstavila je ukupno 7 inovacija.

Premda u društvu svjetske elite, te prezentiranih inovacija visoke dodane vrijednosti, hrvatski inovatori izazvali su pozornost zainteresirane domaće i strane poslovne zajednice jer su svojim rješenjima ciljali globalne probleme poput zaštite okoliša, upravljanje otpadom ili ublažavanje posljedica klimatskih promjena, što je i rezultiralo prepoznavanjem Ocjenjivačkog suda i odgovarajućim nagradama.

Nagrade su osvojili:

ZLATNE MEDALJE

1. RAZBIJAČ VALOVA, Tomislav Pokrajčić, JEL-TOM d.o.o

2. Specijalni medicinski madrac ANTIFLUX AG, Bernarda Cecelja, BERNARDA d.o.o.

3. Eko-Mundus , Josip Šincek, Tipos Resurs j.d.o.o. i Posebno priznanjeTajvanske asocijacije inovatora

4. DUALNO OZNAČAVANJE U VIDLJIVOM I BLISKOM INFRACRVENOM SPEKTRU SA SITOTISKARSKOM TEHNOLOGIJOM , Prof.dr.sc. VILKO ŽILJAK, Izv. Prof. Dr.sc. IVANA STANIMIROVIĆ ŽILJAK, Prof. Dr.sc. KLAUDIO PAP , Dr.sc. JANA ŽILJAK GRŠIĆ, prof., Sveučilište u Zagrebu, Grafički Fakultet

SREBRNA MEDALJA

5. INTERAKCIJA S RAČUNALOM U REALNOM VREMENU BAZIRANA NA METODI ZA IZDVAJANJE POKRETNIH ELEMENATA IZ STATIČNE POZADINE SLIKE, Vladimir Cviljušac, Sveučilište u Zagrebu, Grafički Fakultet

BRONČANE MEDALJE

6. MOTORIZIRANA UZICA ZA PSE „WALKEE“, Damir Pilepić

7. POSTUPAK DOBIVANJA VJERNOG IZGLEDA KAMENIH ZIDOVA STARIH KUĆA, Ivan Milun

Vođen iskusnim organizacijskim timom ovogodišnji SVIIF 2019 zabilježio je napredak u odnosu na prethodni u broju i kvaliteti izložaka tako i u evaluacijskim protokolima budući su američkom Ocjenjivačkom timu pridruženi i međunarodni IFIA eksperti među kojima je, na poziv Organizatora, bio i Zoran Barišić. Osim gospodina Barišića, hrvatske boje branio je i gospodin Igor Dujmović, službeni delegat UIH-e.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259