BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA – ŽUPANIJA PARTNER NA AGRO ARCA 2010.

Fotografije uz članak 3
05.03.2010

Započeti razgovor s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko posavske županije gospodinom Željkom Burazovićem u Novoj Gradišci, tijekom promocije našeg sajma AGRO ARCA 2010 na 12. sajmu poljoprivredno-poduzetničkih ideja 2010. nastavljen je ovih dana u prostorima Brodsko posavske županije u Slavonskom Brodu uz sudjelovanje zamjenika župana Davora Vlaovića, Stjepana Bošnjakovića, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i Vikice Lukić iz Brodsko posavske udruge inovatora.

Tom je prigodom glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević predstavio 3. međunarodni sajam eko inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji „AGRO ARCA 2010“ u Slatini. Naglasio je da kroz ovakve projekte Udruga inovatora Hrvatske želi afirmirati Hrvatsku kao društvo znanja i sposobnih ljudi. Kroz kronologiju događanja, broj sudionika – izlagača i posjetitelja na prijašnja dva sajma prikazao je tko je podržao Udrugu inovatora Hrvatske i grad Slatinu i kakav interes su pobudili izlagači.

Ovogodišnji sajam AGRO ARCA održati će se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na izložbenom prostoru od 2.500 m2 u prostorima Agroduhana. Uz najavu domaćih izlagača najavili su se i inozemni, iz Mađarske, Rusije, Češke, Irana, Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije. Održavanje „AGRO ARCA 2010“ u Slatini ujedno je poticaj i poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se upoznaju s rezultatima rada naših tvrtki, akademske zajednice, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga, poduzetnika, obrtnika, inovatora i mladih inovatora u području poljoprivrede i proizvodnje hrane s ciljem promocije novih ideja, proizvoda i tehnologija koje su temeljeni na vlastitom znanju i sposobnosti. Jedan od bitnih sadržaja 3. međunarodnog sajma „AGRO ARCA 2010“ je poticanje ekološke proizvodnje hrane kao i inovativni pristup u tradicionalnoj proizvodnji hrane.

Zamjenik župana Davor Vlaović je rekao da su u županiji već obavljeni razgovori na temu AGRO ARCA 2010. i procijenili da je taj projekt prihvatljiv za Brodsko posavsku županiju. Izrazio je zadovoljstvo na dobro osmišljenoj promociji sajma AGRO ARCA 2010 u Novoj Gradišci te je naglasio da ih je upravo to ponukalo da razmišljaju o predstavljanju županije i njenih potencijala u području prehrambene industrije i poljoprivrede. Iz tih su razloga i odlučili prihvatiti status Županije partnera na ovogodišnjem 3. sajmu AGRO ARCA 2010.

Kako inovacije postaju sastavni dio života u svim segmentima gospodin Raušević predložio je da nositelj tehničke pripreme i predstavljanja Brodsko posavske županije bude Brodsko posavska udruga inovatora, što su sudionici sastanka i prihvatili.

Sastanku su prisustvovali i Silvana Svilar, stručna suradnica i voditeljica projekta AGRO ARCA 2010, i Branko Horvat, vanjski suradnik Udruge inovatora Hrvatske.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259