Bernarda Cecelja, vlasnica i generalna direktorica tvrtke Bernarda d.o.o.

Fotografije uz članak 2
28.02.2010


Bernarda Cecelja,

vlasnica i generalna direktorica tvrtke Bernarda d.o.o.

Bernarda Cecelja rođena je 1952. godine u Varaždinskim Toplicama u kojima je stekla i osnovnoškolsko obrazovanje. Nakon završene srednje ekonomske škole u Varaždinu svoj životni i radni tijek započela je u Švicarskoj u kojoj je uspješno svladala njemački, talijanski i francuski jezik. Nakon povratka u Varaždinske Toplice zapošljava se u tadašnjoj Tvornici opruga gdje se bavila poslovima nabave repromaterijala i strojeva iz inozemstva te isporukom gotovih proizvoda partnerima diljem Europe. Shodno tome radu redovito je bila u doticaju s najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji krevetnih sustava i namještaja te je rano razvila istančan osjećaj za važnost znanstvenih inovacija i primjenu suvremenih tehnologija.Tijekom vremena nekoliko inovativnih ideja prepoznali su strani poslovni partneri i ohrabrili je da pokrene proizvodnju hotelskih kreveta i madraca u Hrvatskoj.

Bernarda Cecelja proglašena je poduzetnicom godine (MINPRO) 2000. i 2003. te od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva najboljom poduzetnicom za 2006. godinu. Hrvatska udruga menadžera i poduzetnika CROMA proglasila ju je poduzetnicom godine za 2005., 2007. i 2010. godinu. Prošle, 2012. godine, tri proizvoda dobila su zlatnu plaketu za inovacije na 10. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012 u Zagrebu, te srebrnu medalju na sajmu inovacija INNOVA u Bruxellesu na kojem je istovremeno promovirana u vitezicu inovatorstva radi kontinuiranog inovativnog rada i primjene inovacija u tržišnim proizvodima.

Anatomski jastuk"Pospanko"

Jastuk "Pospanko" u potpunosti je prilagođen anatomskim i biološkim potrebama spavača. Osigurava optimalne mikroklimatske uvjete spavanja uz upotrebu materijala koji ne štete zdravlju. Optimalno podupire i prilagođava se vratnom dijelu kralježnice te može biti sastavni dio i pomoć u prevenciji različitih oboljenja ili u smanjivanju postojećih tegoba kao što su bol u vratu, glavobolja, vrtoglavica, trnci u rukama.

Jastuk "Pospanko" sastoji se od termoosjetljive visko memory pjene u koju su ugrađene poliuretanske spiralne opruge za optimalno podupiranje i ravnomjerni položaj vratnog dijela kralježnice. Zahvaljujući takvim oprugama, postignut je efekt zračne pumpe duž cijelog jastuka: spiralne opruge pod pritiskom istiskuju iz jastuka vlažni, a uvlače suhi svježi zrak čime je omogućeno iznimno svojstvo izmjene vlage u jastuku. Dodatnom provođenju i odstranjivanju vlage uvelike pomaže Hydrofast navlaka koja odlično upija vlagu i raspoređuje ju po cijeloj površini jastuka kako bi se lakše i brže otpustila.

Jastuk "Pospanko" proizvodi se i u verziji sa Silverline navlakom koja uz antibakterijsko djelovanje ima i antistresno djelovanje zahvaljujući protkanim nitima srebra. Svi materijali korišteni pri izradi toga proizvoda posjeduju certifikat Oko-tex standard 100 koji dokazuje da ne sadrže zdravlju štetne spojeve i kemikalije.

Jastuk "Pospanko" nagrađen je zlatnom plaketom "Mobil optimum" na 37. međunarodnom sajmu namještaja i unutrašnjeg uređenja Ambienta 2010. Na 10. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012 u Zagrebu osvojio je zlatnu medalju te srebrnu medalju Ruske asocijacije za međunarodnu znanstvenu i tehnološku suradnju. Na međunarodnom sajmu inovacija INNOVA u Bruxellesu osvojio je srebrnu medalju te zlatnu medalju rumunjskog Ministarstva za istraživanje.

U nešto modificiranom obliku, s obzirom na obujam korištenja u bolničkim uvjetima, jastuk "Pospanko" certificirale su nadležne agencije za zdravstvo RH kao medicinsko pomagalo.

Trenutno je u postupku dobivanja patenta.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259