Ante Zekić dobitnik nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture

10.06.2020

dipl. ing. stroj. Ante Zekić

Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) je na sjednici održanoj 29. svibnja 2020. godine donio odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade HZTK za prošlu godinu.

Nagrada za životno djelo je tako dodijeljena Anti Zekiću, dipl. ing. strojarstva, koji je to priznanje dobio za znakovit i trajan doprinos razvitku tehničke kulture, te postignuća trajne vrijednosti u stručnom, publicističkom i organizacijskom djelovanju u tehničkoj kulturi u Republici Hrvatskoj. Još 1987. g., Ante Zekić je predsjednik Društva inovatora DIATUS Split.

Godišnju nagradu HZTK za 2019. g. je dobio Dragan Stanojević, prof. proizvodno-tehničkog obrazovanja i učitelj tehničke kulture u zvanju savjetnika u OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu i OŠ Petra Kružića u Klisu.

Nagrađen je za ostvarene zapažene rezultate u dugogodišnjem pedagoškom, stručnom i publicističkom radu u tehničkoj kulturi, te za doprinos razvitku udruga tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije.

Povelju HZTK za 2019. g. je dobilo Društvo pedagoga tehničke kulture Split, i to za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture, te unaprjeđivanju tehničkog odgoja djece i mladih kroz izvanškolske i izvannastavne aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županiji.

I na koncu, Zoranu Vukiću, prof. politehnike i učitelju tehničke kulture u OŠ Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici, dodijeljeno je počasno zvanje Mentor-savjetnik HZTK u izvanškolskim aktivnostima s područja robotike i ostalih odgojno-obrazovnih programa u tehničkoj kulturi- poručili su iz ZTK grada Splita.

Čovjek koji je osnovao DIATUS i koji ga već nekoliko desetljeća volonterski uspješno vodi. U ime svih inovatora, bravo i hvala Ante.

Izvor: www.dalmacijadanas.hr

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259