Alojzije Šestan, Šestan-Busch d.o.o. Prelog

Fotografije uz članak 3
28.02.2010


Šestan-Busch d.o.o.

Tvrtka Šestan-Busch d.o.o. Prelog već dvadeset godina uspješno posluje u proizvodnji 20-ak različitih tipova antibalističkih borbenih kaciga. Svoje proizvode isporučuje na četiri kontinenta te u više od pedeset zemalja svijeta, odnosno izvozi 98 posto cjelokupne proizvodnje. Tvrtka je u svjetskim razmjerima najpoznatija po visokoj kvaliteti antibalističkih zaštitnih kaciga proizvedenih prema standardima koje koristi NATO.

Zahvaljujući trima vlastitim patentima, kacige su jedinstvene i predstavljaju brend vojne industrije zaštitne opreme. Osim što su kacige estetski privlačne, lagane su i udobne za nošenje te su iznimno otporne na razne projektile. Tvrtka ima kooperacijsku proizvodnju u pet zemalja i to u Njemačkoj, Češkoj, Italiji, Rusiji i Hrvatskoj te je razvila odličnu suradnju s testno-balističkim laboratorijima DuPont,Teijin Aramid, nezavisnim institutom Beschussamt Mellrichstadt, balističkim laboratorijem u Italiji, TNO u Nizo­zemskoj i United States Test Laboratory.

Ostvarene rezultate zasluženo prate i mno­gobrojne nagrade: tri Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore, dvije Zlatne plakete Međimurske županije, nagrada Najbolji mali poduzetnik 2006. godine Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, nagrada Zrinskih Međimurske županije 2009., Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u UAE za 2010. godinu, status Gazele i Zlatne plakete HGK za najbolje malo trgovačko poduzeće 2011. godine; nagrada za životno djelo gospodinu Alojziju Šestanu CROMA 2011. godine, Zlatna plaketa za dijelove borbene kacige na 10. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012 u Zagrebu, Zlatna medalja Rusije, Poljske i Rumunjske za inovacije dijelova kacige te Zlatna medalja i titula "Vitez inovacije" gospodinu Alojziju Šestanu na Međunarodnoj izložbi inovacija u Bruxellesu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259