AKTIVNOSTI NAŠIH ČLANOVA – U organizaciji Društva inovatora DIATUS iz Splita, 28. godinu zaredom izabrane su najbolje inovacije Dalmacije

Fotografije uz članak 1
07.11.2016

U organizaciji Društva inovatora DIATUS iz Splita, 28. godinu zaredom izabrane su najbolje inovacije Dalmacije.

Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 30-ak inovacija iz sve četiri dalmatinske županije. Najviše inovacija prijavili su samostalni inovatori, a bilo je i onih koje su prijavile tvrtke. Član Povjerenstva za ocjenjivanje Društva Diatus, Petar Čovo kazao je kako je jedna nagrada otišla i u Sinj.

‘Već 28 godina zaredom provodi se natječaj za najbolju inovaciju Dalmacije. Među onima koji su za svoj rad zaslužili nagradu je i Sinjanin Ante Glavurdić, koji je za ideju inovacije TURBO TRUP BRODA dobio srebrnu diplomu. To je mlad, marljiv momak koji se bavi svojom mišlju i idejom. Napravio je svoj model kojeg vozi u vodom napunjenoj kadi gdje uspoređuje rezultate’, istaknuo je Petar Čovo, naglašavajući kako predstavljeni inovatorski proizvodi unapređuju gotovo sva područja rada, od strojarstva, brodogradnje, građevinarstva, elektronike, prehrane i poljoprivrede, sporta i zabave.

Uz društvo DIATUS, organizatori ove manifestacije su Splitsko – dalmatinska županija i Društvo inovatora Hrvatske.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259