Agro Arca okuplja izlagače iz deset zemalja

Fotografije uz članak 2
22.04.2011

SLATINA – U srijedu, 20. travnja, je u Slatini održana sjednica Provedbenog odbora međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

"Agro Arca 2011.". Pod sloganom „agrar i ekologija u funkciji razvitka“, četvrta Agro Arca održat će se u izložbenom prostoru tvrtke Agroduhan Slatina od 6. do 8. svibnja u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Slatine, a uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Suorganizatori slatinskog sajma su Virovitičko-podravska županija, Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža, Hrvatska zajednica tehničke kulture, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i IFIA – Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora.

Ove godine partneri sajma bit će Vukovarsko-srijemska županija i Grad Varaždin, a valja posebno istaknuti da će u okviru sajma u kongresnim dvoranama Pustare Višnjica biti održana međunarodna konferencija pod zajedničkim nazivom „Europski dani agro i eko inovacija“. Konferencija će raditi u dva istovremena i odvojena skupa, jedan o agroinovacijama i drugi o ekoinovacijama i obnovljivim izvorima energije, a posebno će u sajamskom prostoru biti održano i predavanje o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Za razliku od ranijih sajmova, ovogodišnji će biti izrazito bogat popratnim manifestacijama. Posjetiteljima će se predstaviti slatinski KUD „Dika“, obrtničke i ugostiteljske te druge srednje i osnovne škole Virovitičko-podravske županije, a pod nazivom „Agro-gastro“ u dva će navrata biti predstavljena autohtona jela i pića te specijaliteti slatinskog kraja.

Organizatori su učinili velike napore da organiziraju gospodarsku manifestaciju značajnu za grad i županiju, ali i šire, pa je odlučeno da se još uvijek mogu javiti zainteresirani izlagači i predstaviti svoje proizvode hrvatskim, ali i inozemnim posjetiteljima. Naime, prema dosadašnjim prijavama, na Agro Arci u Slatini sudjelovat će, osim iz Hrvatske, izlagači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, Švedske, Australije, Irana, Rusije i Poljske.

Petar Žarković

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259