AGRO ARCA 2015.: SVEČANO OTVORENJE U PETAK 8. SVIBNJA U 11 SATI

06.05.2015
Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA svečano će biti otvoren u petak 8. svibnja u 11 sati prigodnim programom u Gradskom parku grada Trilja.

U tri dana održavanja, od 8. do 10. svibnja ovo osmo izdanje poljoprivredno-prehrambenog sajma predstavit će više od 200 proizvoda i inovacija iz Hrvatske i svijeta, a organizatori sajma Udruga inovatora Hrvatske i Grad Trilj, pripremili su i bogat popratni program događanja.

Naglasak sajma ove je godine na uključivanju i ulozi mladih u razvoju poljoprivrede, stoga će 9. svibnja na te teme u suradnji s organizacijom YPARD Hrvatska biti održana cjelodnevna konferencija pod nazivom Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive na kojoj će sudjelovati Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO, Zadruga za etično financiranje, splitska razvojna agencija RERA SD, LEADER mreža Hrvatske, Trokut mladih Kaštela, predstavnici najuspješnijih hrvatskih LAG-ova – LAG-a Adrion i LAG-a Vallis Colapis te drugi.

Prvi dan AGRO ARCE posvećen je najmlađima pa će tako za učenike osnovnih i srednjih škola biti održano nekoliko predavanja i radionica - radionica izrade elektroničkog uređaja, predavanje o zaštiti inovacija kao intelektualnog vlasništva te predavanje o poduzetništvu - Poduzetništvo i inovacije; propitivanje poduzetničke ideje.

U popodnevnim satima održat će se i prezentacija Međunarodne federacije nacionalnih organizacija inovatora IFIA.

Drugog dana sajma dodijelit će se nagrade 27. natječaja za Najbolju inovaciju Dalmacije Društva inovatora Diatus iz Splita. Tog će dana u suradnji s Centrom za certificiranje Halal kvalitete biti održano i predavanje o vrijednosti i značaju certificiranja proizvoda i usluga Halal kvalitetom te promocija knjige „Deset godina ekološkog pčelarstva na području Primorsko-goranske županije“.

Zadnjeg dana održavanja sajma zanimljivu prezentaciju o mogućnostima uzgoja egzotičnog voća i povrća održat će najveći hrvatski proizvođač egzotičnog voća i povrća Ivan Šulog iz tvrtke Exotic King. U nedjelju 10. svibnja u jutarnjim će satima u okviru „Male AGO ARCE“ biti održan i prigodni program dodjele nagrada i priznanja najmlađim sudionicima sajma za najbolje literarne i likovne radove te sudjelovanje na sajmu i predstavljanje projekta Dječjeg vrtića Trilj „Imam pravo jesti zdravo“ uz promociju slikovnice „Zapetljana kuvarica“ nastale u okviru projekta.

Osim sadržaja edukativnog karaktera, za posjetitelje i izlagače je pripremljen i večernji zabavni program, glazbeno – plesno događanje „Etno večer u Trillju“ 8. svibnja te koncert Prljavog kazališta 9. svibnja.

Sajam će biti zatvoren u nedjelju 10. svibnja svečanom dodjelom nagrada izlagačima sajma.

Ovaj 8. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Trilja. Suorganizatori sajma su Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a partneri Javna ustanova RERA SD za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska gospodarska komora – Komora Split, Međunarodna federacija nacionalnih organizacija inovatora, HAMAG – BICRO, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO te YPARD Hrvatska. Suradnička institucija je Centar za certificiranje halal kvalitete. Županije partneri sajma su Virovitičko-podravska i Dubrovačko – neretvanska županija, a kao gradovi i općine partneri, sajmu se pridružio velik gradova i općina iz Hrvatske i BiH, njih gotovo 40.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259