Agro Arca 2012 - Sajam inovacija u Slatini

22.03.2012

Jeste li znali da svakih 8 sekundi na svijetu nastane novi izum?!

Mi smo vam i ove godine odlučili pokazati novosti s domaćeg i svjetskog tržišta s područja inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji…

Udruga inovatora Hrvatske (UIH) i grad Slatina u suorganizaciji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Virovitičko - podravskom županijom, Hrvatskom obrtničkom komorom - Obrtnička komora Virovitičko - podravske županije, Hrvatskom gospodarskom  komorom - Županijska komora Virovitica, HUP – Hrvatska udruga poslodavaca i IFIA - Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora, organiziraju 5. MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA, EKO IDEJA, PROIZVODA I TEHNOLOGIJA U POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI AGRO ARCA 2012 u Slatini od 4. – 6. svibnja 2012. godine.

Održavanje AGRO ARCA 2012 u Slatini ujedno je poticaj i poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva radi spoznaja o dosezima naših tvrtki, poduzetnika, akademske zajednice, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga, obrtnika  u korištenju i primjeni visokih tehničkih - tehnoloških  normi s kojima ta proizvodnja može uspješno konkurirati na globalnom tržištu.

Na sajmu ćete moći pogledati jedinstveni mobilni ekstraktor ljekovitog bilja u svijetu i to zagrebačke tvrtke Altpro d.o.o., inovativni komposter tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a tvrtka PIP d.o. predstavit će proizvod kojeg su razvijali pune dvije godine – kofi med.

Ove godine možemo se pohvaliti kako nam je država partner Rusija koja će izložiti najinovativnije proizvode iz branše, a koje? To ćemo ostaviti kao iznenađenje. Slovenija, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska pa čak i inovatori iz Egipta predstavit će se na ovogodišnjem sajmu.

Očekujemo i veselimo se gostima iz Istre, općine Vižinada koji će se predstaviti s projektom Parenzana kao i programom Slatka Istra kojeg provode već 17. godinu.

Dan uoči održavanja  sajma AGRO ARCA 2012 održati će se međunarodna konferencija EUROPSKI DAN AGRO - EKO INOVACIJA na temu „Prava industrijskog vlasništva i poljoprivredni proizvodi“ u suorganizaciji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo na Pustari Višnjica s početkom u 9,30 sati.

U sklopu sajma biti će predstavljeni i najnoviji proizvodi tvrtke KENWOOD i De Longhi.

Pangourmet električna pećnica više je od pećnice! Osim što automatski peče i kuha na klasičan način, ova De’Longhi pećnica ima 20 programa za automatsko pečenje kruha pa nećete trebati poseban aparat za tu namjenu, a isto tako ima žičanu rešetku koja se može koristiti za pečenje roštilja. Ne samo da kuha, već i miksa, diže tijesto i peče automatski...

Slatki miris i aroma dobrodošlice svježe pečenog kruha koja kuću ispunjava cijeli dan: nova De’Longhi pećnica omogućuje to i puno, puno više.

Pećnica Sfornatutto Pangourmet može se koristiti za pripremu predjela ili glavnih jela jer miksa, diže tijesto i automatski peče kruh, kolače i pizzu te priprema džem i marmeladu.

Kenwoodov kuhinjski aparat Cooking Chef  miksa i kuha istovremeno!

Revolucionarni Cooking Chef, nastao na uspješnoj platformi Kitchen Chefa, najnovije je i najnaprednije postignuće u povijesti Kenwooda. Korištenjem najmodernije tehnologije i Kenwoodovog know-how razvijen je Cooking Chef ‡ aparat koji istovremeno može miksati i kuhati hranu. Popis mogućnosti Kenwoodovog Coooking Chefa neograničen je koliko i mašta kuhara.

Kenwoodov Cooking Chef prvi je kuhinjski aparat koji kombinira funkcije miksera s mogućnošću indukcijskog kuhanja.

Predstvaljanje najnovijij proizvoda Kenwooda i De Longhia održat će se 3. svibnja u 19 sati na pustari Višnjica.

Ove godine pod stručnim vodstvom certificiranog dizajnera slastica Kristijana Kodrića u sklopu sajma organiziran je i TORTAfest - natjecanja slastičara profesionalaca,amatera i učenika strukovnih škola koja svoja znanja tek trebaju steći. Za petak je predviđeno natjecanje profesionalnih slastičara u kategoriji Svečana torta na temu „Proljeće“ koje će započeti u 14 sati ispred pozornice Sajma. Dvojac Šafar i Bošnjak pripremili su i izvrstan „Fruit carving show“ – dekoriranje figurica od voća.

Za subotu je predviđeno regionalno natjecanje slastičara amatera i modeliranje slatkih figurica by Lada Osredečki, a u nedjelju će se natjecati oni koja znanja tek trebaju stjecati – učenici srednjih strukovnih škola.

Uz slatki program za vas smo organizirali i onaj slani u kojem će prezentirati tradicionalna jela i pića Virovitičko – podravske županije.

Kao i svake godine i ove smo se pobrinuli da ispred izložbene hale uživate u ukusnom fiš – paprikašu i čobancu.

I ove godine pripremili smo nastupe brojnih gostiju tako će primjerice O.Š. Eugena Kumičića nastupiti s predstavom „Hrvatska zvijezda na europskom nebu“, nastupit će kud „DIKA“ iz Slatine, OŠ. Josipa Kozarca, puhački orkestar, glazbena škola kao i brojni drugi.

Veselimo se što ćemo se družiti i ove godine s ciljem da inovativne proizvode i ideje povežemo, komercijaliziramo, plasiramo na tržište i time unaprijedimo poslovanje svih nas!

Više informacija možete vidjeti na http://www.agro-arca.com.hr/ i www.inovatorstvo.com

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259