AGRO ARCA 2012 - POZIV

12.01.2012

5. međunarodni sajam inovacija,
eko ideja, proizvoda i tehnologija u
poljoprivredi i prehrambenoj industriji
Slatina , 4. – 6. svibnja  2012. godine

P O Z I V

Poštovani, poštovane,

Udruga inovatora Hrvatske (UIH) i Grad Slatina u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirati će 5. međunarodni sajam inovacija, eko  ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA 2012  u Slatini od 4. – 6. svibnja 2012. godine.

Dosegnuti rezultati dosadašnjih sajmova AGRO ARCA potvrdili su da je AGRO ARCA svojim organizacijskim i programskim potencijalima  potvrdio opravdanost svog održavanja u području poljoprivrede i prehrambene industrije koji izravno utječe na razvitak i unapređenje gospodarstva i poljoprivrede u cijelosti. Dokaz je tome i činjenica da ove godine AGRO ARCA obilježava pet godina uspješnog postojanja te da su domaći i inozemni sudionici sajma AGRO ARCA  prepoznali napore organizatora da ustraje i dalje u organiziranju tog nadasve vrijednog i korisnog projekta  jer im otvara prostor za kvalitetan iskorak prema tržištima zemalja u okruženju, a nadasve tržištu Europske unije. Svake godine na izložbenom prostoru većem od  3.000 m2 izlagalo je više od 200 izlagača promovirajući domaćoj i inozemnoj poslovnoj javnosti 300 raličitih inovacija, eko ideja, novih proizvoda i tehnologija. Stručni skupovi, na kojima je do sada sudjelovalo više od  500 sudionika, predstavljaju također poticaj i poligon za međusobne rasprave, promocije novih pristupa u primjeni visoko tehničko -  tehnoloških postupaka u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda kao i uvođenje novih tehnologija u prehrambenoj industriji. Stručni skupovi na sajmu AGRO ARCA izazov su i poslovnim ljudima iz Hrvatske i okruženja za uspostavu poslovne komunikacije koja u konačnici može rezultirati i konkretnim poslovnim aranžmanima.  Sajam  posjeti i razgleda više od osam tisuća posjetitelja. Pored izlagača iz Hrvatske sudjelovali su izlagači iz Češke, Mađarske, Australije, Irana, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su svojim izloženim eksponatima pobudili veliku pažnju posjetitelja. Na temelju provedenih anketa, ocjene svih sudionika, posjetitelja ali i poslovnih ljudi bile su iznimno poticajne i pozitivne.

Očekujemo da će Ministarstvo poduzetništva i obrta , Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ponovo prihvatiti pokroviteljstvo nad ovim nadasve važnim gospodarskim projektom. Održavanje sajma AGRO ARCA u Slatini prigoda je za poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se i ove godine na sajmu upoznaju s najnovijim dostignućima u poljoprivredi i prehrambenoj industriji te s najnovijim rezultatima u području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane.

Na sajmu AGRO ARCA 2012 predviđamo održavanje nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju kao i značenju zaštite intelektualnog vlasništva (porijeklo proizvoda, trgovačka marka, ….). Predviđamo da se u okviru pojedinih tema promoviraju programi i projekti  pokrovitelja, supokrovitelja iz područja poduzetništva, obrtništva, zadrugarstva.

AGRO ARCU 2012 pratit će i bogati popratni sadršaji od kojih izdvajamo TORTAfest „SLATKA Slatina“ 2012 u okviru kojeg će se organizirati natjecanje profesionalnih slastičara, slastičara amatera i natjecanje slastičara učenika.

U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno Vas pozdravljamo.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259