7. Salon inovacija Bjelovar 2019. - poziv izlagačima - inovatorima

01.07.2019
Inovacije su jedan od osnovnih pokretača gospodarskog rasta zbog njihovog značajnog doprinosa unaprjeđenju proizvodnje kroz razvoj novih proizvoda i usluga, primjenu novih tehnologija i poboljšanje poslovnih procesa te modela upravljanja. Inovacije donose dodanu vrijednost i novo zapošljavanje, te su jedan od bitnijih faktora konkurentnosti gospodarstva i države.

Inovacijski sustav RH se u proteklih deset godina razvijao, ali još uvijek pokazuje rezultate koji su ispod stvarnih potencijala, lako je ostvaren određeni napredak, posebice u istraživačkim aktivnostima i obrazovanju, opći inovacijski učinak je i dalje razmjerno nizak u usporedbi s razinama ostalih članica Europske Unije.

Temeljem dugogodišnje poslovne suradnje obavještavamo Vas da će i ove godine Županijska komora Bjelovar organizirati 7. Salon inovacija Bjelovar 2019. u četvrtak, 3. listopada u Velikoj dvorani hotela Central u Bjelovaru, V. Lisinskog 2, s početkom u 10 sati.

Predstavit će se inovatori iz naše županije uz gostovanje renomiranih i nagrađivanih inovatora iz cijele Republike Hrvatske u suradnji sa Sektorom za industriju HGK i Udrugom inovatora Hrvatske. Posebno bismo željeli naglasiti dostignuća tvrtki članica HGK, ali također i škola (osnovnih i srednjih), Veleučilišta, ustanova, udruga i svih inovatora koji žele prezentirati svoje inovativne radove putem ove manifestacije.

Prezentacija inovacija (modela, digitalnih vizualizacija, uzoraka, prototipova, gotovih funkcionalnih proizvoda, tiskanih materijala, crteža ili idejnih projekata) bit će bez naknade za izlaganje, a sve ostale troškove izlagači su dužni snositi sami (smještaj, prehrana i dr.). Kao i do sada, izložba inovacija bit će otvorenog tipa, bez naplate ulaska za posjetitelje, a želja nam je vidjeti što više organiziranih posjeta učenika.

Na kraju ove manifestacije inovatorstva i kreativnog stvaralaštva, odlukom stručne komisije bit će proglašene prve tri najbolje inovacije 7. Salona inovacija i svečano dodijeljene prigodne nagrade njihovim autorima-inovatorima. Posebna kategorija nagrada bit će i ovog puta Nagrada za mlade inovatore.

Osoba zadužena za organizaciju izložbe i stručnih skupova je Miljenko Juratovac, tel: +385 43 274 063, +385 43 274 060 (centrala), telefaks: +385 43 241 908, adresa e-pošte: mjuratovac@hgk.hr i na raspolaganju Vam je glede dodatnih informacija, dogovora i prijedloga vezano za organizaciju ovoga projekta.

Molimo Vas da popunjeni prijavni obrazac u prilogu dostavite u ŽK Bjelovar najkasnije do 16. rujna.

Datoteke uz članak
PRIJAVA ZA IZLAGANJE I UPĆI UVJETI IZLAGANJA ZA 7. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2019. 412.93 kB
POZIV IZLAGAČIMA ZA 7. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2019. 4.44 MB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259