52. Međunarodni sajam obrtništva 14 . – 17. travnja 2010. Zagrebački Velesajam

Fotografije uz članak 4
20.04.2010

U okviru proljetnih međunarodnih sajmova ZAVARIVANJE , BIAM, TEGRA , VINOVITA, INGA , CRO TOUR '10, održan je i 52. Međunarodni sajam obrtništva. Sajam obrtništva najveći je poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj. Tokom sajma svakodnevno su održavana predavanja, prezentacije i održavani stručni skupovi. Sajam obrtništva organizirala je Hrvatska obrtnička komora uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Uz potporu Hrvatske obrtničke komore na izložbenom prostoru od 9 m2 predstavila se Udruga inovatora Hrvatske i na 9 m2 Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Predstavnik Udruge inovatora Hrvatske Branko Horvat predstavio je aktivnosti i pripreme u organizaciji 3.Međunarodnog sajma inovacija, eko ideja , proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA 2010 u Slatini , 07. – 09. svibnja 2010.

Predstavljene su i druge brojne aktivnosti Udruge inovatora Hrvatske, posebice nastupi naših članova na međunarodnim sajmovima inovacija . Na našem izložbenom prostoru sa svojim inovacijama predstavili su se četvorica naših članova:

FRANJO VUKIĆ iz ZAGREBA inovacije
MLATILICA UVEKOM - 1000,
STROJ S MLATILICOM ZA HUMANITARNO RAZMINIRANJE

BLAŽ ILIĆ iz FAŽANE inovacija
KOLICA DIZALIČAR

VINKO ROGINA iz ZAGREBA
inovacije RV KRIJESNICA - IMPLEMENTARNI PRETVORBENI STARTER RV NANO - TITAN VODA ZA PODIZANJE IMUNITETA

SAŠA ĐORĐEVIĆ iz PULE inovacija PROTUKLIZNI UREĐAJ ZA GUME

MILAN HRENOVIĆ iz ZAGREBA inovacije PANT ZA PODIZANJE VRATA TIPLI ZA NOŠENJE STIROPORNIH PLOHA NA FASADI

Prisustvo inovatora na izložbenom prostoru te predstavljanje njihovih inovacija izazvalo je interes , kako pojedinaca tako i poslovnih ljudi.

Prilikom otvaranja sajma i obilaska uzvanika , na našem izložbenom prostoru zadržala se delegacija na čelu s Podpredsjednikom vlade dr. Darkom Milinovićem i uglednicima u njegovoj pratnji. Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević upoznao ih je sa izloženim inovacijama i radom Udruge .

Tokom sajma naš izložbeni prostor posjetili su i Milan Vanđura tajnik HGK virovitičko – podravske županije, Josip Novogradec Predsjednik Obrtničke komore Virovitičko- podravske županije, Zoran Barišić zamjenik direktora Sektora u HGK, Delegacija Privredne komore Vojvodine , te brojni uglednici iz obrtničkih komora izlagača na sajmu. Tom prilikom vođeni su razgovori o zajedničkoj suradnji .

Možemo zaključiti da je ovo bio vrlo uspješan nastup Udruge inovatora Hrvatske na sajmu Obrtništvo 2010.

Branko Horvat

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259