4. Skupština Udruge inovatora Hrvatske

Fotografije uz članak 6
21.05.2008

Propatentna politika, komercijalizacija inovacija i edukacija i dalje su glavne karakteristike ukupnih aktivnosti Udruge inovatora Hrvatske. I uvodno izlaganje predsjednika dr. sc. Stanislava Čajavca i rasprave članova skupštine ukazale su na neophodnost jačanja daljnjih aktivnosti u provođenju zacrtanih ciljeva. U nekoliko temeljnih smjernica kojima je za cilj stvaranje okruženja za razvitak i unapređenje organiziranog inovatorskog sustava, promicanje inovatorstva, intelektualnog vlasništva, poticanje komercijalizacije inovacija putem poduzetništva, obrtništva te relevantnih državnih agencija i asocijacija, vrednovanje i nagrađivanje rezultata inventivnog stvaralaštva sadržana je sva bit budućnosti naše organizacije.

Kako je istaknuto, temeljem dosadašnjih iskustava i dosegnutih rezultata rada stekli su se uvjeti za prelazak na višu razinu, to jest s razine afirmacije inovatora i njegove inovacije na konkretne modele komercijalizacije. U ovom trenutku, najvažnija je zadaća pronaći prave modele te konkretizacije kako bi se osigurale dovoljne količine novčanih potpora.

Ostvarivanje tih zacrtanih ciljeva bit će naravno vezano uz sveukupni angažman svih udruženih članica.

Članovi skupštine s posebnim su zadovoljstvom prihvatili informaciju da je Udruga inovatora Hrvatske u razdoblju ožujak 2007. do svibanj 2008. povećala broj udruženih članica za 17 i da danas boji 46 organizacija i tvrtki u 14 županija i Gradu Zagrebu.

Članovi skupštine usvojili su izvješća o radu Udruge inovatora Hrvatske za proteklu godinu, te usvojili Programa rada s planom prihoda i rashoda Udruge inovatora Hrvatske za 2008. godinu.

Pavao Havliček

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259