4. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2016.

Fotografije uz članak 4
30.09.2016

U Bjelovaru je 30. rujna 2016 održan 4. salon inovacija Bjelovar 2016. Uz inovatore Bjelovarsko-bilogorska županije, na izložbi su se predstavili inovatori pojedinci, udruge i tvrtke iz Hrvatske i inozemstva, uz izložbu održana su stručna predavanja, prezentacije inovacija i panel-rasprava čiji je cilj potaknuti kreativne i stručne pojedince, tvrtke i organizacije na inovativno stvaralaštvo u pozitivnom natjecateljskom duhu i razmjenu informacija i iskustava koji će doprinijeti ukupnom razvoju gospodarstva. Organizator manifestacije bila je Hrvatska gospodarska komora i Županijska komora Bjelovar. Suorganizator 4. salona inovacija u Bjelovaru je i Udruga inovatora Hrvatske, čiji se glavni tajnik Zoran Barišić obratio nazočnima izrazivši prvenstveno čast i zadovoljstvo što se nalazi na ovom događanju.
-Mi smo nacionalna udruga čija je ambicija okupiti inovatore i pružiti im podršku. Zahvaljujem svima koji su omogućili današnje druženje, koje iz godine u godinu postaje sve bogatije. Ova izložba možda nije opsegom najveća, ali je najveća dosegom u ovom dijelu lijepe naše i nadam se da će i dalje promovirati inovativno poduzetništvo – rekao je Zoran Barišić. 4. Salon inovacija otvorio je Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, podsjetivši na pozitivnu statistiku i rast u gospodarstvu Bjelovarsko-bilogorske županije od 2014. godine

Član Ocjenjivačkog suda u ime Udruge Inovatora Hrvatske bio je Ivan Rajković, preesjednik Udruge inovatora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

38 autora izložilo je 56 inovacija, a Veliku nagradu osvojili su Perica Mihaljević i Vedran Stanić iz Virovitice za inovaciju „Lunas Spectrum“, sustav taktilnih oznaka za boje namijenjen slijepima.

Dojam je da ova izložba na uzlaznoj putanji kako po broju i kvaliteti prikazanih inovacija, tako i na interesu javnosti.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259