2. PAR MEĐUNARODNA ZNANSTVENO-STRUČNA KONFERENCIJA O LEADERSHIPU

08.03.2013
Opatija, 11. - 13.03.2013., Hotel Milenij 5*

2. PAR međunarodna znanstveno-stručna konferencija o leadershipu

LEADERSHIP FOR LIFE

Razvoj vještina za profesionalni i osobni napredak


O organizatoru:

Poslovna Akademija Rijeka osnovana je 2007. godine s idejom razvoja vrhunskih edukacijskih programa i poslovnog savjetovanja koji se temelje na dugogodišnjem iskustvu, realnoj procjeni potreba gospodarstva te kontinuiranom praćenju stručnih znanstvenih inovacija i trendova. Prvi međunarodni stručni studij u gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji nastao je kao odgovor na rastuću potražnju na domaćem tržištu rada za mladim, moderno obrazovanim i poduzetnički orijentiranim menedžerima te kao odgovor na potrebu budućih studenata.

Visoka poslovna škola PAR kao jedina privatna visokoobrazovna institucija u ovoj regiji kroz suradnju i iskustva zaposlenika sudjelovala je i stekla partnerstva na nekoliko međunarodnih projekata i programa.

Zahvaljujući uspjehu svojih predstavnika Poslovna akademija Rijeka i Visoka poslovna škola PAR od 2011. godine zastupnik je Iacocca Instituta za područje zapadnog Balkana.


Iacocca Institute:

Iacocca Institute formiran je 1988. godine od strane Lee Iacocca i Lehigh University. Lee Iacocca jedan je od najslavnijih imena i izumitelja modernog menadžmenta, primjer je američkog sna neograničenih mogućnosti. Institut koji je ovaj slavan i najeksponiraniji menadžer 20. stoljeća pokrenuo na sveučilištu koji je i sam pohađao, ima za cilj svoje programe približiti budućim menadžerima i liderima, fokusirajući se na razvoj programa i aktivnosti iz područja leadership-a radi osnaživanja današnjih i sutrašnjih vođa.

U ostvarivanju koncepta cjeloživotnog obrazovanja te produbljivanju i održavanju nedjeljive veze visokog obrazovanja s gospodarstvom, Poslovna Akademija Rijeka, Visoka poslovna škola PAR te Lehigh University i Iaccoca Institute organiziraju:

2nd PAR International Leadership Conference - Tema: “Leadership for Life”


Vizija:

Konferencija je skup znanosti i gospodarstva gdje će se izmjenjivati znanja i vještine iz područja upravljanja i vođenja, istovremeno pružajući menadžerima i liderima poticaj za daljnje poslovanje i industriju znanja u globalnom tržištu, razvijanje i proširenje profesionalne mreže te svim ostalim sudionicima priliku za razvoj kompetencija, vizije, poboljšanje poslovanja i znanja o vođenju te razvijanje poduzetničkog razmišljanja.

Misija:

Mi vjerujemo da je naša obrazovna misija povezati praksu i razvoj vodstva za dobrobit društva općenito te osnažiti pojedince i organizacije da traže mogućnosti unaprijeđenja svojih vještina istovremeno potičući mlade naraštaje da prošire svoja znanja.

Opći cilj Konferencije:

Konferencija ima za cilj osigurati spoj iskustava i znanja iz područja poslovnog upravljanja i vođenja, razvijati vještine potrebne za učinkovito vođenje u cilju povećanja globalne konkurentnosti organizacija, institucija i pojedinaca.

Specifični ciljevi Konferencije u 2013. godini:

Znanstveni i stručni dio Konferencije i godine će obrađivati specifične tematike leadera 21. stoljeća. Druga Konferencija dati će naglasak na Leadership for Life (vodstvo za cijeli život), gdje će renomirani lideri podijeliti svoje mišljenje o profesionalnom razvoju, novim poslovnim trendovima u industriju itd. te pružiti značajnu raspravu o svim aspektima odgovornog poslovanja i upravljanja.

Uz panel raspravu The future of Knowledge Management in corporate and SME environment, kroz znanstvena i stručna predavanja hrvatskih i međunarodnih predavača te stručnu trodnevnu radionicu vrhunski predavači Lehigh University-ja i Iacocca Institue-a promovirati će vodstvo kao alat za profesionalni i osobni razvoj te potaknuti polaznike na osobni razvoj karijere.

Tko bi trebao prisustvovati:

Vrhunski stručnjaci iz gospodarstva, predsjednici/ce uprava i njihovi zamjenici/ce, dekani/ice, sveučilišni profesori/ce, državni savjetnici/ce te studenti i studentice okupljeni na jednom mjestu i uključeni u različite programe i interaktivne panele, seminare i radionice.Tijek Konferencije:

Ponedjeljak 11.03. / 1. dan

11:00 Panel rasprava “The future of Knowledge Management in corporate and SME environment“

12:00 Svečani domjenak

13:15 Znanstveni i stručni radovi - izlaganje

14:45 -18:00 Leadership in sport Leadership in ICT Certificirani trening za lidere

Utorak 12.03. / 2. dan

09:00 - 17:00 Certificirani trening za lidere

Srijeda 13.03. / 3. dan

09:00 - 17:00 Certificirani trening za lidere

Razlozi zašto doći na Konferenciju?

U ugodnom okruženju Opatijske rivijere pruža Vam se trodnevno iskustvo učenja, upoznavanja, razmjene ideja, pitanja i izazova s ostalim sudionicima iz Europe uz svjetski poznate govornike i predavače.


Program 2nd PAR International Leadership Conference - Tema “Leadership for Life”11.03. – 1. dan

1. dan Konferencije biti će organiziran kroz panel raspravu, predavanja, izlaganje radova te certificiranu radionicu za lidere:

■ Panel rasprava: “The future of Knowledge Management in corporate and SME environment”

Okrugli stolovi i izlaganje radova kroz 4 tematske cjeline

Women’s leadership

Leadership in ICT

Leadership in sport

SME and Corporate Leadership Predavači na panel raspravi: tba

Certificirane trening radionice:

Samoprocjena vođenja

Stilovi rukovođenja

Predavači:

Carol Ham, Director of International Interships, Office of International Programa (USA) Susan (Sue) Green, Independent Leadership Consultant, TAI Incorporated (USA), Julie Sterrett, Assistant Director of Athletics Leadership, Campus Athletics, Lehigh University12.03. – 2. dan

■ Organizirana cjelodnevna Certificirana trening radionica

■ Komuniciranje rukovođenja

Razvijanje učinkovitosti vođenja

Učinkovito donošenje odluka13.03. – 3. dan

■ Organizirana cjelodnevna Certificirana trening radionica

■ Rukovođenje & management za uspjeh

Pokretanje/utjecanje na druge da djeluju

Kultura tvrtkeViše informacija možete vidjeti OVDJE


Datoteke uz članak
PROGRAM 2. PAR MEĐUNARODNE ZNANSTVENO - STRUČNE KONFERENCIJE O LEADERSHIPU 141.72 kB

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259