2. IIF (INTERNATIONAL INNOVATION FAIR), Visakhapatnam, Indija, 9.-11. rujna 2017.

15.09.2017

VISAKHAPATNAM, INDIJA, 8.-13.09.2017.

U Visakhapatnamu se u terminu 9.-11-09.2017. održao drugi po redu IIF (INTERNATIONAL INNOVATION FAIR) sajam inovacija na kojem je prikazano više od 300 inovacija iz tridesetak zemalja.

Na poziv Dr. A.S. Rao predsjednika Indijske asocijacije inovatora, Udruga Inovatora Hrvatske (UIH) predstavila je šest, uglavnom komercijaliziranih, inovacija koje su izazvale veliku pozornost indijske poslovne zajednice. Predstavljene su inovacije SELF PROP RAIL iz tvrtke RŽV d.o.o. iz Čakovca koja je osvojila zlatnu medalju, CJEVNA KONSTRUKCIJA ZA MJERENJE PROTOKA TEKUĆINA ,Krešimira Komljenovića koja je osvojila srebrnu medalju, SAMOČISTEĆI BETON inovacija Dominika Načinovića s Fakulteta kemijskog inženjerstva i Ivana Rimca iz tvrtke Holcim d.o.o. koja je osvojila brončanu medalju, UREĐAJ ZA ULTRASONIČNO TRETIRANJE ZEMLJIŠTA Stipana Orčića koja je osvojila brončanu medalju,

OSOBNI ELEKTROMIOGRAF „MYMYO“ autora Une Pale, Maria Cifreka, Igora Kroisa sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Stanislava Pehareca iz Poliklinike Peharec, Pula koja je osvojila posebno priznanje Sirijske asocijacije inovatora i GUARDIANCATH Luke Grgara sa Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu koja je osvojila posebno priznanje Libanonske asocijacije inovatora.

Sajam je otvorio gospodin Sri Nara Lokesh, ministar za ICT u vladi Andhra Pradesha (Indijske federalne države).

Središnji događaj bio je posjet premijera Andhra Pradesha gospodina N. Chandrababu Naidu, a koji se posebno zainteresirao za hrvatsku inovaciju ECOBeton, te inicirao poslovni kontakt na odgovarajućoj razini.

Uz Sajam održana je i međunarodna radionica “Supporting Innovative Entrepreneurs and Role of Technology Transfer” na kojoj su komunicirani problemi podrške inovativnom poduzetništvu i poticanju transfera tehnologija.

Budući da je Sajam održan pod pokroviteljstvom IFIA (Svjetske asocijacije nacionalnih udruženja inovatora), u Visakhapatnamu je održana i sjednica Izvršnog odbora (ExCo) IFIA čiji je član i predstavnik UIH. Dnevni red obuhvaćao je pripreme za novi izborni mandat.

Među hrvatskim inovacijama posebno su se isticale inovacije OSOBNI ELEKTROMIOGRAF „MYMYO“ i „GARDIANCATH“ KATETER koje su osmislili mladi inovatori. Udruga inovatora Hrvatske je ovime, u skladu s vlastitom misijom i vizijom, pružila potporu mladim kreativcima.

Zoran Barišić

CIJELU FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259