17. gospodarska izložba HISTRIA u Puli

Fotografije uz članak 3
08.02.2010

Dobro iskorištena prigoda za promociju AGRO ARCE 2010 Ovogodišnja 17. po redu gospodarska izložba HISTRIA koja je održana od 03. do. 04. veljače u hotelu Histria, a u organizaciji HGK Županijske komore Pula okupila je 280 izlagača iz 17 županija kao i goste izlagače iz Italije, Slovenije, Srbije, te Bosne i Hercegovine.

Radi se o tradicionalnom mjestu okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske. Izložba naravno ne bi doživjela tolike godine da HGK Županijska komora Pula nema odličnu suradnju s drugim komora iz Hrvatske. Kvalitetna suradnja pokazala se je i ove godine uspješnim predstavljanjem karakterističnih proizvoda pojedine županije. Izlagači su predstavili proizvode prehrambene industrije od sira, ulja, meda, marmelada, kolača, pršuta, kobasica, riba i da ne nabrajamo dalje. Radilo se o širokom asortimanu prehrambenih proizvoda. „Posebnost izložbe očituje se u mogućnosti predstavljanja malih proizvođača kojima je često zbog visokih troškova, nedostupan nastup na sajmovima istog ili sličnog profila. Vrlo često takvi proizvođači nude tržištu nove proizvode, a upravo je na Histriji predstavljen značajan broj novih, kvalitetnih hrvatskih proizvoda ciljnom tržištu - predstavnicima turizma, trgovine i dr. poslovnim posjetiteljima“, naglasila je Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Predstavili su se prepoznatljivi proizvođači a i oni manje poznati koji su došli na izložbu HISTRIA kako bi pronašli svoje potencijalne kupce – partnere u turizmu, trgovini, velikim trgovačkim lancima. Program izložbe bio je popraćen i nizom stručnih predavanja i prezentacija.

Poseban gost izložbe bio je grad Vodnjan koji je na HISTRIJI ujedno proslavio i svoj Dan grada.

Kako se radi o izložbi koja predstavlja kvalitetne hrvatske proizvode Udruga inovatora Hrvatske i grad Slatina, a sve u suradnji s HGK Virovitičko podravske županije, na izložbi su promovirali i 3. međunarodni sajam inovacija novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA. Bila je to prigoda da se predstavimo potencijalnim izlagačima AGRO ARCA 2010., da pozovemo sve predstavnike prisutnih komora da u svojim sredinama najave izložbu AGRO ARCA 2010., da pozovemo sve samostalne izlagače u Slatinu kako bi se još jednom predstavili u novom okruženju. Tijekom izložbe obavljeni su razgovori s predstavnicima HGK Sisačke županije, HGK Brodsko posavske županije, HGK Riječke županije, HGK Šibenske županije, predstavnicima komore iz Srbije, Bosne i Hercegovine i obrtničke komore Trento iz Italije, predstavnicima grada Vodnjana.

Na prostoru HGK Virovitičko podravske županije gdje je i predstavljen sajam AGRO ARCA 2010. Milan Vanđura, tajnik komore i zastupnički tim Udruge inovatora Hrvatske pozvali su i grad domaćin, grad Pulu kao i Istarsku županiju da se sa odabranim proizvodima svoje županije zajedno predstave u Slatini. Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo u županiji Alen Damijanić, prihvatili su poziv i rekli da će nastojati predstaviti svoju županiju u Slatini.

Razgovor je obavljen i s gospodinom Milanom Antolovićem, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu pri Istarskoj županiji koji je rekao da će u okviru svojih mogućnosti podržati izlagače Istarske županije da se predstave na AGRO ARCI 2010.

U promociji i razgovorima sudjelovali su kao dio predstavničkog tima Udruge inovatora Hrvatske predstavnici Saveza udruga inovatora Istarske županije i Društva inovatora Pula Đani Pincan i Leo Pincan.

Informaciju pripremili: Silvana Svilar i Pavao Havliček

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259