12. Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010. – promocija AGRO ARCE 2010. u Novoj Gradiški

Fotografije uz članak 5
04.02.2012

U organizaciji Brodsko-posavske županije (Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo), Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatske poljoprivredne agencije i grada Nove Gradiške održana je savjetodavna manifestacija 12. ''Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010.'' u Novoj Gradišci od 29. do 30. siječnja 2010. koju je na prigodnoj svečanosti otvorio ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. 12.-te Poljoprivredno-poduzetničke ideje, vrlo zanimljiva i korisna dvodnevna manifestacija održana ovih dana u Novoj Gradiški, u potpunosti je ispunila svoju svrhu, tvrde svi sudionici.

Kroz niz radionica, predavanja izlagači i posjetitelji mogli su se upoznati s operativnim programima u poljoprivrednoj proizvodnji kao i najnovijim tehnologijama u ratarskoj, stočarskoj, povrtlarskoj i voćarskoj proizvodnji i preradi.

Manifestacija je održana u prostorima Društvenog doma gdje se je predstavilo 106 izlagača od toga 78 izlagača iz Brodsko posavske županije, a 28 s područja Osječke županije, Zagrebačke županije, grada Zagreba i Zadarske županije.

Takvu prigodu iskoristile su Udruga inovatora Hrvatske i udružena članica Udruga inovatora Nova Gradiška za promociju 3. međunarodnog sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA 2010. koji će se održati od 07. do 09. svibnja 2010. u Slatini.

Na izložbenom prostoru predstavljen je i Poslovno-inovacijski potporni centar Nova Gradiška. Delegati, Udruge inovatora Hrvatske na izložbi Silvana Svilar i Udruge inovatora Nova Gradiška Silvije Savi, tom su prigodom uručili promotivni materijal ministru Čobankoviću koji je na čelu Ministarstva koje je već dva puta bilo pokrovitelj sajma AGRO ARCA.

Tijekom održavanja manifestacije razgovarano je sa zamjenikom gradonačelnika Nove Gradiške, Milanom Matešom, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu pri Brodsko posavskoj županiji Željkom Burazovićem, Ernestom Nadom iz Odsjeka za poljoprivredu, šumarstvo i prehrambenu industriji pri HGK Osječko baranjske županije, Ljiljanom Siročić iz Turističke zajednice grada Nova Gradiška, predstavnicima Poljoprivredne škole iz Slavonskog Broda, Dijanom Katicom predstavnicom Eko Etno Hrvatska, predstavnicima općine Dragalić i Cernik i velikim brojem samostalnih izlagača. Svi su zainteresirani za poslovnu suradnju i prezentaciju rezultata svog rada na sajmu AGRO ARCA 2010. naglasivši da je to idealno mjesto za razmjenu iskustava i upoznavanje s novim dostignućima u prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji.

Na ovogodišnjoj manifestaciji dodijeljene su i tri novčane nagrade za sveukupni dojam izlagača. Tako je prvu nagradu osvojio OPG HALAMBEK iz Starog Petrovog Sela s proizvodima od kupine i iznosom od 1.000,00 kuna. Drugu nagradu osvojio je pčelarski obrt PČELARSTVO JAKUBEK za proizvode od meda iznosom od 500,00 kuna, a treću nagradu i iznos od 300,00 kuna JOSIP POLJAC – inovator iz Nove Kapele s novim drvenim kalupom za cijeđenje limuna. Izvješće pripremila Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259