11 hrvatskih inovacija nagrađeno na međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi

14.04.2019
Na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 10. do 14. travnja 2019. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izniman uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Od jedanaest predstavljenih dvije su inovacije nagrađene zlatnom, četiri srebrnom i pet brončanom medaljom.

Zlatne medalje osvojile su inovacije Specijalni medicinski madrac ANTIFLUX AG Bernarde Cecelje iz tvrtke Bernarda d.o.o. i EKO-MUNDUS Josipa Šinceka iz tvrtke Tipos Resurs d.o.o.


Srebrnom medaljom nagrađeni su Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića, Door20four, pametni pretinac za pohranu ključa apartmana i Simplebase, modularni kalup za betoniranje postolja za motore za klizne ograde Vatroslava Bandića iz tvrtke Bandi-tron d.o.o., te eBoxing Pavla Potočkog.

Brončane medalje zaslužile su inovacije PLUGSY višestruka utičnica s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača Borisa Marića, Razbijač valova Tomislava Pokrajčića iz tvrtke Jel-Tom d.o.o., Čekić s dodatnom udarnom masom Bosiljka Mlikote, Multicamera tracking Hrvoja Bilića i POLISRH Marka Filipovića iz tvrtke HS Produkt.

Hrvatske inovatore na sajmu je posjetila i novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji gospođa Andrea Bekić.

Na ovogodišnjoj ženevskoj izložbi inovacija, najvećoj do sada, sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija.

Nacionalna nagrada Zlatna Arca Udruge inovatora Hrvatske ove godine dodijeljena je Cavasino Luciano Albertu iz Italije a zaslužnom inovatoru uručio ju je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodin Ivan Vlainić tijekom svečane dodjele službenih nagrada ovogodišnje izložbe.

Član međunarodnog Ocjenjivačkog suda i ovom prilikom je bio gospodin Zoran Barišić koji ovu dužnost u ime Udruge inovatora Hrvatske obnaša već dvanaesti put za redom.

Gospodin Igor Dujmović kao tradicionalni delegat Udruge inovatora Hrvatske bio je i ove godine voditelj hrvatske delegacije

Hrvatski inovatori još su jednom pokazali visoku razinu inventivnosti te nema sumnje da će se većina prikazanih inovacija pojaviti na hrvatskom i međunarodnom tržištu.

* * *

Izvještaj pripremili:

Zoran Barišić i

Igor Dujmović


CIJELU FOTO GLERIJU MOŽETE VIDJETI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259