10. INVENTUM – MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA, GOSPODARSTVA I TEHNIČKOG STVARALAŠTVA MLADIH – ILOK 08. DO 10. TRAVNJA 2016.

11.04.2016

Svečano otvorenje 10. INVENTUMA, Ilok 2016.

U Iloku 08. travanja otvoren jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2016“

I ove godine organizator ove značajne manifestacije Udruga inovatora „TESLA“ iz Iloka uz suorganizatore Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, Udrugu inovatora Hrvatske, Grad Ilok, Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, te sponzora i donatora među kojima ističemo Hrvatsku banku za obnovu i razvitak te Udruženje obrtnika Grada Zagreba. Tako je udruga uspjela doći i do jubileja te i ove godine organizirati i provesti ovaj značajan projekt koji ima cilj i svrhu razvitak inovatorstva, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih kao i gospodarstva našega kraja.

Ovaj Inventum otvorio je Ministar gospodarstva g.Tomislav Panenić, također uz brojne goste koji su se obratili skupu: Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije g. Miljenko Šimpraga, Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture g. Ivan Vlajnić, Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske g. Zoran Barišić te domaćine i organizatore Gradonačelnik Grada Iloka g. Zvonimir Dragun i Predsjednik Udruge inovatora „Tesla“ Damir Remenar.


prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga i Ivan Kožar

U tri dana na INVENTUM-u su se predstavili 150 domaćih i inozemnih izlagača: inovatora, obrtnika i poduzetnika, raznih udruženja inovatora te škola i fakultet, sa preko dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja.

Predstavili su se izlagači iz nekoliko zemalja, 12 županija, iz gotovo 30 gradova i općina, 15-tak škola, centara, fakulteta.

Za sva tri dana pripremljen je zanimljiv program razne prezentacije, degustacije, te predavanja:

  • dipl.ing Božica Dolić, Ilok, savjetodavna služba „Mjere ruralnog razvoja“,
  • Ivan Marjanović direktor županijske komore Vukovar „Pokreni vlastiti posao“,
  • Milan Kramer , Osijek „Tehnologija sakupljanja propolisa i proizvodi od propolisa", Zoran Kozjak, prof. Virovitica „Nove ideje za novi posao“.
  • Te radiona video i film Mladen Damjanović S. Brod.

Samo svečano otvorenje popratili su: „Iločke mažoretkinje“, ŽPS „Iločke druge“ i „TS Momci Ilok“.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259