1,2 MILIJUNA KUNA POTICAJA NOVIM PODUZETNIČKIM IDEJAMA

16.05.2013

1,2 MILIJUNA KUNA POTICAJA NOVIM PODUZETNIČKIM IDEJAMA

Zagrebačka banka raspisuje četiri natječaja kroz koja će donirati održive projekte u području društvenog poduzetništva, inovativnih poduzetničkih koncepata, obrtništva i zelenog poduzetništva

Zagrebačka banka predstavila je novi pristup u doniranju koji će obilježiti 2013. godinu. Kroz projekt naziva MOJ ZABA START banka će dodijeliti najboljim poduzetničkim idejama ukupno 1,2 milijuna kuna poticaja u četiri natječaja te će sudionicima koji uđu u finalni izbor dodatno pružiti edukaciju kroz radionice vezane uz jačanje kapaciteta organizacija, poslovno planiranje i pisanje poslovnih planova.

Projekt MOJ ZABA START predstavila je u Centru Kaptol u Zagrebu članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak koja je istaknula: „Hrvatska ulazi u petu godinu recesije i potrebno je pronaći načine za poticanje realizacije projekata koji mogu doprinijeti stabiliziranju i jačanju hrvatskog gospodarstva. Sektor malog poduzetništva i obrtništva može kreirati nove konkurentne, inovativne, pametne i uspješne proizvode i usluge umrežavanjem s drugim sektorima. Zagrebačka banka je tu da ih podrži u tim namjerama kroz MOJ ZABA START i njegove natječaje kako financijskim poticajima tako i davanjem svog osnovnog znanja, odnosno stavljanjem na raspolaganje svojih bankara koji će sudionike natječaja educirati kako pripremiti i napisati poslovni plan.“.

Projektom MOJ ZABA START namjera je nagraditi najinovativnije i tržišno utemeljene poduzetničke projekte iz područja društvenog poduzetništva, inovativnih koncepata, obrtništva i zelenog poduzetništva.

Natječaji projekta MOJ ZABA START su sljedeći:

  1. MOJ MOTIV 2.0 – realizira se u partnerstvu s Hrvatskom obrtničkom komorom te ima za cilj podržati proizvode koji na suvremen i tržišno atraktivan način komuniciraju vrijednosti hrvatskog tradicijskog obrtništva i kulture. Natječaj je prvi put pokrenut 2012. i zbog izvrsnih rezultata u travnju ove godine raspisan je novi natječaj, a prijave se primaju do rujna 2013.
  2. MOJA ZAJEDNICA – potpora projektima vezanim uz društveno poduzetništvo kako bi se ojačali kapaciteti ovih poduzeća i udruga. Društveno poduzeće je poslovna djelatnost osnovana za rješavanje kritičnih društvenih problema na financijski održiv način, odnosno riječ je o konceptu koji integrira stvaranje ekonomske i socijalne vrijednosti. Natječaj će se realizirati uz partnerstvo s UniCredit Foundation-om i NESsT-om (organizacija za razvoj i potporu društvenim poduzećima), a bit će raspisan 24. svibnja 2013.
  3.  MOJA ZELENA ZONA – Zagrebačka banka prva je na hrvatskom tržištu u ponudu uvrstila 'zelene' kredite te je u javnosti prepoznata kao Green Superbrand. Ovim natječajem pružit će se potpora inovativnim i održivim projektima korištenja zelenih tehnologija i energetske efikasnosti. Partner natječaja je REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske), a natječaj će se raspisati 5. lipnja 2013.
  4.  MOJA PRILIKA – potpora inovativnim poduzetničkim idejama i konceptima s cilj promocije i unapređivanja poduzetničke kulture te samozapošljavanja i zapošljavanja pogotovo mladih. Partneri natječaja su ZŠEM, BICRO, HAMAG Invest, FER i Udruga inovatora Hrvatske, a natječaj će se raspisati 12. lipnja 2013.

Uz podršku renomiranih partnera Zagrebačka banka projektom MOJ ZABA START radi iskorak u društveno odgovornom poslovanju povezivanjem raznih grana gospodarstva te pružanjem stručne i financijske pomoći u realizaciji najboljih poduzetničkih projekata zaprimljenih na natječaje.

Više informacija može se pronaći na www.zaba.hr u rubrici Društvena odgovornost.

Datoteke uz članak
ZABA - MOJ ZABA START - PREZENTACIJA 1.11 MB
MOJA PRILIKA - INFO O NATJEČAJU 88.03 kB
MOJA ZABA START 161.65 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259