Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 13. / travanj 2015.

INTERVJU JAN MARINAC: Poljoprivreda je izvrsna grana za samozapošljavanje!

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO osnovana je 2011. godine. Članica je Europske udruge mladih poljoprivrednika i aktivno sudjeluje u radu niza tijela Europske unije. U četiri godine rada osnovali su zajedničke proizvođačke organizacije, pokrenuli stvaranje zajedničkog brenda „Proizvodi člana Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika“ i kontinuirano rade na edukaciji mladih poljoprivrednika. O mladima u agro biznisu govorit će i na konferenciji Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive koja će se 9. svibnja održati u okviru Međunarodnog sajma AGRO ARCA. Bio je to povod za razgovor s predsjednikom udruge Janom Marincem.

Opširnije...


USPJEH INOVATORA: Pet zlata i tri bronce na ženevskom sajmu PALEXPO

Uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za obnovu i razvitak te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Udruga inovatora Hrvatske organizirala je od 15. do 19. travnja 21. po redu nastup hrvatskih inovatora na jednom od najprestižnijih inovatorskih skupova – 43. Međunarodnom sajmu inovacija PALEXO u Ženevi. Ondje se predstavilo devet hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki, a njih osam osvojilo je i najvrednije nagrade sajma - pet zlata i tri bronce. Zlatne medalje za inovacije osvojili su tvrtka Bernarda iz Nedelišća za „Cool Vision“ madrac, tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca za MBO-T tehnologiju održivog razvoja i tvrtka Altpro iz Odre za sustav za osiguranje željezničko cestovnih prijelaza s daljinskom kontrolom RLC23.

Opširnije...


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: Kratka povijest inovacija u poljoprivredi

Agro Arca, kao logičan nastavak poznatijeg međunarodnog sajma inovacija ARCA, nastala je u želji intenzivnijeg poticanja i promicanja, kako hrvatskih, tako i svjetskih novosti u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Od samih početaka Agro Arca nije ostala imuna na tekuću gospodarsku krizu, pa je u velikoj mjeri predstavljala odraz ne samo uspjeha već i potresa koji su pogađali agrar šire regije. Posebno zainteresirani u prezentaciji svojih proizvoda na Agro Arci bili su OPG-i u neprestanoj potrazi za vlastitim identitetom, a u nadi „preživljavanja“ i održivosti na ciljanim tržištima. Najava Agro Arce 2015 prilika je i za prisjećanja na povijest inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji i tehnologijama.

Opširnije...


KONFERENCIJA: Mladi i poljoprivreda – iskustva i perspektive

U suradnji s organizacijom YPARD Hrvatska 9. svibnja u Trilju će se održati cjelodnevna konferencija pod nazivom Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive. Na konferenciji će biti održano niz predavanja i radionica, a sudjelovat će YPARD Hrvatska, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO, Zadruga za etično financiranje, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, LEADER mreža Hrvatske, Trokut mladih Kaštela, predstavnici nekih od najuspješnijih hrvatskih LAG-ova – LAG-a Adrion i LAG-a Vallis Colapis.

Opširnije...


SAJMOVI: Posjetite 8. AGRO ARCU

Proizvodi i inovacije iz cijele Hrvatske i nekoliko zemalja svijeta, konferencija „Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive“, predavanja i radionice, bogat zabavni program samo je dio onoga što vas očekuje na 8. međunarodnom sajmu inovacija iz poljoprivrede, prehrambene industrije i poljoprivredne mehanizacije AGRO ARCA. Ovo osmo izdanje već sajma održat će se od 8. do 10. svibnju u gradu Trilju.

Opširnije...


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com