PONOVNI USPJEH SAMOBORSKIH INOVATORA

15.04.2013NA OVOGODIŠNJEM, 41. po redu, salonu inovacija održanom u Ženevi od 9. do 13. 4., predstavljeno je više od 750 inovacija iz cijeloga svijeta podijeljenih u više od 20 kategorija.

Pod okriljem Udruge inovatora Hrvatske, nastupila je i selekcija samoborskih inovatora, predvođena mentorom učenika Ivanom Vlainićem. Na najprestižnijem sajmu na svijetu u seniorskoj kategoriji predstavljen je rad učenika Srednje strukovne škole Emila Šikca, Hrvoja Šekete i Filipa Vlahovića . Didaktički model pametne kuće s upravljanjem geotermalnog sustava grijanja, koji je osvojio srebrnu medalju.

Također su nastupili i nekadašnji učenici Srednje strukovne škole Samobor, sada studenti FER-a: Karolina Majstrović koja je radom Inteligentan sustav grijanja osvojila brončanu medalju i Jurica Rešetar radom Interaktivna didaktička ploča koji je osvojio srebrnu medalju.

Trenutno najpoznatija inovacija, Didaktička električna gitara, autora Davida Martića i Matije Lastovčića, osvojila je srebrnu medalju.

Ovogodišnji nastup bio je dosad najuspješniji u Inovatorskoj sekciji Društva pedagoga tehničke kulture po broju osvojenih medalja i velika je motivacija samoborskim inovatorima za daljnji rad. U sklopu nastupa održana je i svjetska premijera projekta SMILE in VET, koji provodi Srednja strukovna škola, u izradi kurikuluma za novi nastavni predmet Pametne kuće i opremanju nove učionice.

Izvor: index.hr, 15. travnja 2013.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259