Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 9. / prosinac 2014.

INTERVJU ĐURO HORVAT: „Naša vrijednost su inovacije te zadovoljni suradnici i zaposlenici u kompaniji Tehnix“

Nastala na vlastitim inovacijama, tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca pohvaliti se može s 300 vlastitih inovativnih proizvoda i preko 50 patenata. U postupku zaštite još je pet novih patenata. Većina njih uspješno se prodaje na globalnom tržištu. Čak 80% proizvodnje izvoze u 30 zemalja svijeta i na tri kontinenta. Zahvaljujući ulaganju u inovacije, tvrtka danas zapošljava 250 radnika u tvornici u Hrvatskoj i još toliko u kooperaciji i tvrtkama izvan Hrvatske, a ove će godine ostvariti prihod od 150 milijuna kuna. Ipak, možda najveći uspjeh ove obiteljske tvrtke jest MBO-T tehnologija gospodarenja otpadom, izum za koji je Tehnix dobio i prvu hrvatsku godišnju nagradu Udruge inovatora Hrvatske „Inovacija godine“ za 2013. godinu. Prestižnu nagradu vlasniku tvrtke Đuri Horvatu, uručili su 12. prosinca ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš. Povod je to i za razgovor s ovim poznatim hrvatskim inovatorom i gospodarstvenikom.

Opširnije...


SAJMOVI INOVACIJA: Inovatori uspješni u Kini i Južnoj Koreji

Šest medalja u Kini i osam medalja u Južnoj Koreji! Rezultat je to još jednog uspješnog nastupa hrvatskih inovatora na poznatim sajmovima inovacija održanima krajem studenog u ovim dvjema državama. Hrvatski inovatori ondje su se predstavili u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, a većina predstavljenih inovacija nagrađena je i najznačajnijim nagradama sajma.

Opširnije...


AGRO ARCA 2015.: Poznati sajam agroinovacija sljedeće godine u Trilju

Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš u Trilju su krajem studenoga potpisali Ugovor o suradnji na projektu AGRO ARCE, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Trilju. Riječ je o osmom izdanju ovog poznatog sajma agroinovacija koji iz godine u godinu okuplja sve više izlagača iz Hrvatske i svijeta.

Opširnije...


KOMENTAR ZORANA BARIŠIĆA: U čemu inovatori najčešće griješe?

U zadnje vrijeme svjedoci smo poplave različitih aktivnosti u promociji inovacija. Ova trenutačna moda većinom uključuje dodjelu kojekakvih nagrada, priznanja i sl., najčešće bez pravih kriterija, pa i osnovnih znanja o meritumu. Kampanje se svode na populističku glorifikaciju hrvatske pameti koja bi, sama po sebi, trebala izbaviti Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo iz krize. Kako bismo lakše zauzeli vrijednosne sudove o okruženju u kojem se našlo hrvatsko inovatorstvo, dobro bi bilo podsjetiti se na neke osnove.

Opširnije...


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com