Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 7. / listopad 2014.

Posjetite 12. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA

Poštovani,

osobito nam je zadovoljstvo pozvati Vas na ovogodišnju Međunarodnu izložbu inovacija ARCA koja će se od 15. do 18. listopada održati u Boćarskom domu u Zagrebu.

Ovo 12. izdanje ARCE pokazat će na čemu rade naši inovatori, ima li za njihove ideje i inovacije mjesta na domaćem i svjetskom tržištu te što se događa na svjetskoj inovatorskoj sceni. U ova četiri dana u Boćarskom domu će biti predstavljeno više od dvije stotine inovacija iz različitih područja - od proizvoda koji nam olakšavaju svakodnevnicu do inovacija iz visoke znanosti i tehnologije. Ideje su to i proizvodi uspješnih inovativnih tvrtki, samostalnih inovatora, udruženja inovatora, znanstvenih institucija i fakulteta te mladih inovatora - učenika i studenata.

Ponosni smo i što je upravo ARCA mjesto gdje iz godine u godinu otkrivamo ideje i proizvode koji pridonose našem boljitku. Pridružite nam se od 15. do 18. listopada u Boćarskom domu i podržite naše sjajne inovatore i njihove ideje i inovacije koje pokreću društvo i ekonomiju.

Vidimo se!

Marko Bubaš
Udruga inovatora Hrvatske


Intervju Tome Antičić – „Bez kvalitetne fundamentalne znanosti nema ni inovacija ni tehnologija“

Institut Ruđer Bošković s infrastrukturom u preko 300 doktora znanosti, kapitalnoj opremi vrijednoj preko 100 milijuna kuna te i iskustvu i referencama u povlačenju EU sredstava vodeći je domaći istraživački i znanstvenici institut. Ova fundamentalno znanstvena institucija u posljednjih se nekoliko godina počela otvarati domaćim gospodarstvenicima, a samo u ovoj godini ugovorili su 22 komercijalna projekta u vrijednosti preko 4 milijuna kuna. O kakvim je projektima riječ, zašto u Hrvatskoj znanost i gospodarstvo u pravilu ne surađuju i kako znanost može pomoći gospodarstvu, pitanja su o kojima smo razgovarali s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tomom Antičićem.

Opširnije...


Potpisana suradnja Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković

Udruga inovatora Hrvatske i Institut Ruđer Bošković potpisali su sporazum o dugoročnoj suradnji s ciljem zajedničkog djelovanja u području razvitka i komercijalizacije inovacija i unapređenja hrvatskog gospodarstva. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, sporazum o suradnji Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković simbolično i operativno predstavlja rješavanje jednog od ključnih problema inovatorstva – izostanak komunikacije i suradnje znanstvenih institucija i samih inovatora.

Opširnije...


Predsjednik Republike uručio odlikovanja inovatorima

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodijelio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama koji djeluju u sklopu Udruge inovatora Hrvatske za značajan doprinos na području unapređenja i razvitka inovatorstva u Republici Hrvatskoj te razvitku i ugledu Republike Hrvatske u domovini i svijetu.

Opširnije...


12. Međunarodna izložba inovacija
15. - 18.10.2014.
Boćarski dom, Zagreb


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com