Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 6. / rujan 2014.

INTERVJU Ivan Bračić: Od obiteljskog hobija do regionalnog lidera

Prije 25 godina, tada pčelar hobist, pokrenuo je mali obiteljski posao. Danas je njegova tvrtka PIP regionalni proizvođač pčelinjih i pčelarskih proizvoda s jednim od najmodernijih pogona u ovom dijelu Europe smještenim u poduzetničkoj zoni Pisarovina. PIP-ovi proizvodi izvoze se u nekoliko zemalja Europe i osvajaju priznanja na sajmovima inovacija diljem svijeta. O počecima tvrtke, njihovom razvoju i inovacijama razgovarali smo osnivačem i vlasnikom PIP-a, dvostrukim Vitezom inovatorstva, Ivanom Bračićem.

Intervju u cijelosti pročitajte ovdje


SAJMOVI: Pripremite se za nadolazeće sajmove inovacija

Hrvatski inovatori i poduzetnici ove jeseni imaju priliku predstaviti svoje inovacije javnosti i poslovnim partnerima na nekim od vodećih sajmova inovacija u zemlji i inozemstvu. Udruga inovatora Hrvatske koja već više od 20 godina organizira nastupe domaćih inovatora na međunarodnim sajmovima objavila je pozive za aktualne jesenske sajmove. Sajamska sezona počinje 12. Međunarodnom izložbom inovacija ARCA u Zagrebu koji će se održati od 15. do 18. listopada u Boćarskom domu

Opširnije...


INOVATORI: Rješenje za krađe i otpad na plažama stiže iz Promajne

Inovator Miroslav Čečavac i vlasnik promajnske tvrtke Mis-Plastik patentirao je zanimljivo rješenje za bezbrižno uživanje na plažama i bazenima, inovativni stalak za suncobrane pod nazivom Beachbox. Za njega je već dobio nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada od one za Najbolju inovaciju Dalmacije do srebra na uglednom Ženevskom salonu inovacija.

Opširnije...


PUTOVANJE: Otkrijete što nam sprema budućnost!

Udruga inovatora Hrvatske i Putnička agencija JAGMA pozivaju vas na zanimljivo turističko-inovacijsko putovanje u Nürnberg, svjetski centar inovacija i novih tehnologija gdje će se ove godine pod sloganom „Budućnost počinje tu“ okupiti inovatori iz cijelog svijeta. Kako su misao vodilja ovog putovanja upravo inovacije i nove tehnologije, u četiri dana planirano je i upoznavanje s fascinantnim muzejskim postavom Ars Electronic centara u Linzu poznatog kao „Muzej budućnosti“, ali i posjet novoj tehno atrakciji u Münchenu - BMW Weltu s pričom o njemačkom auto gigantu.

Opširnije...


12. Međunarodna izložba inovacija
15. - 18.10.2014.
Boćarski dom, Zagreb


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com