Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 16. / rujan 2015.

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA: Od 15. do 18. listopada u Zagrebu 13. ARCA

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske od 15. do 18. listopada ove godine u Boćarskom domu u Zagrebu održat će se 13. po redu Međunarodna izložba inovacija ARCA 2015. Izložba će u Hrvatskoj i ove godine okupiti velik broj kreativaca, inovatora i inovativnih poduzetnika, njih nekoliko stotina iz zemlje i svijeta i predstaviti najnovije proizvode, projekte i tehnologije iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike, fizike, mehatronike, kemije, biologije, medicine te drugih prirodnih i tehničkih područja.

Opširnije...


DAN INOVATIVNIH IDEJA: Prilika za mlade!

Mlađi ste od 30 godina i imate originalnu ideju? Dan inovativnih ideja mjesto je za vas! Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s udruženjem slovenskih inovatora ASI, 16. listopada ove godine u sklopu Međunarodne izložbe inovacija ARCA organizira hrvatsko-slovensko natjecanje u inovativnim idejama za mlade inovatore, poduzetnike, učenike i studente. Dan inovativnih ideja održava se pod motom Inovacijom do konkurentnosti, a cilj mu je pomoći mladima u realizaciji njihovih inovativnih ideja. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 5. listopada, a sve informacije o natjecanju i nagradama potražite na www.arca.com.hr.


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: IFIA jučer, danas, sutra!

Novi zamah koji je dobila izborom novog čelništva i nedavna konferencija koja je predstavila iskorak u strateškom promišljanu inovacija i inovatora, razlog su zbog kojeg se u posljednje vrijeme sve više govori o Međunarodnoj federaciji nacionalnih organizacija inovatora – IFIA. Povod je to i da se osvrnemo na povijest, sadašnjost i budućnost ove organizacije osnovane 1968. godine u Londonu. Osnovana je kao ad hoc krovna federacija s ambicijom okupljanja nacionalnih i drugih organizacija inovatora, a u cilju umrežavanja i pružanja međunarodne potpore inovatorima u ostvarivanju zajedničkih interesa.

Opširnije...


SALON INOVACIJA BJELOVAR: Treće izdanje bjelovarske izložbe inovacija 2. listopada

U organizaciji Županijske komore Bjelovar, 2. listopada ove godine u Bjelovaru se održava 3. Salon inovacija Bjelovar. Na izložbi se predstavljaju inovatori Bjelovarsko-bilogorske županije, a u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske gostuju i renomirani i nagrađivani inovatori iz cijele Hrvatske. U sklopu izložbe na predavanjima i panelima govorit će se o tehnologijama i inovacijama za male i srednje poduzetnike, crowdfundingu kao mogućnosti financiranja inovacija te mogućnostima i metodama komercijalizacija inovacija.


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com