Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 15. / srpanj 2015.

VITEZOVI INOVATORSTVA: „Inovativnom i izvoznom gospodarstvu treba pravna sigurnost, transparentnost, predvidljivost i podrška“

Osnivanje Zaklade za stipendiranje mladih inovatora, promocija i povezivanje inovatora s tržištem te povezivanje gospodarstvenika i akademske zajednice, neke su od glavnih zadaća na kojima će Udruga vitezova hrvatskog inovatorstva raditi u 2015. godini, rečeno je tako na Skupštini udruge održanoj početkom srpnja u tvrtki Tehnix u Donjem Kraljevcu. Ondje je pored redovne Skupštine Udruge održan i okrugli stol na temu pokretanja i jačanja domaćeg inovativnog izvoznog gospodarstva. U okruglom stolu sudjelovali su uspješni domaći inovativni poduzetnici i vitezovi inovatorstva, Zvonimir Viduka koji je i predsjednik udruge, Đuro Horvat, Alojzije Šestan, Ivan Bračić i Bernarda Cecelja te predstavnici institucija i inovatorskih organizacija.

Opširnije...


IZLOŽBE: U Karlovcu održana 11. iKA

U Tehničkoj školi Karlovac u lipnju je održana 11. po redu Izložba inovacija Karlovac – iKA. Na izložbi je ove godine 140 autora predstavilo 69 inovacija, a osim karlovačkih, inovacije su na izložbi predstavili i inovatori iz Međimurske županije, Varaždinske županije, Saveza udruga inovatora Primorsko-goranske županije, Saveza udruga inovatora Istarske županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije te inovatori Asocijacije inovatora BiH, Udruženja inovatora Bihaća.

Opširnije...


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: In memoriran John Nash

Premda sam ovoj kolumni namijenio drugu temu, nedavni tragičan događaj skrenuo mi je, a i ne samo meni, pozornost na jednog genija, koji je matematici 20. stoljeća dao značajan, praktično nemjerljiv doprinos. Naime 24. svibnja ove godine u bizarnoj prometnoj nesreći, vraćajući se s dodjele Abelove nagrade iz Norveške, život je skončao John Forbes Nash. Oni koji s matematikom „nisu baš na ti“, možda će se prisjetiti filma „A beautiful mind“ (u našem prijevodu „Genijalni um“) snimljenog 2001. prema Nashovoj biografiji.

Opširnije...


UDRUGA: Novosti iz inovatorstva odsad i putem webinara

Udruga inovatora Hrvatske započela je sa serijom predavanja i prezentacija iz područja inovatorstva i rada udruge putem webinara. Prvu prezentaciju o organizacijskom ustrojstvu Udruge inovatora Hrvatske, obvezama udruga i izmjenama u zakonskoj regulativi udruga za inovatore i članove lokalnih inovatorskih udruženja, 2. srpnja održala je stručna suradnica i voditeljica projekata u udruzi Silvana Svilar.

Opširnije...


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com