Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 14. / svibanj 2015.

AGRO ARCA 2015: Velika nagrada sajma tvrtki Altpro za mobilnu destileriju

Nakon tri dana održavanja, sajam AGRO ARCA zatvoren je dodjelom nagrada izlagačima. Od gotovo tri stotine proizvoda i inovacija, koliko ih je ove godine predstavljeno na sajmu, njih 33 posto dobilo je zlatne, srebrne i brončane plakete. Ukupno su dodijeljene 33 zlatne i isto toliko srebrnih i brončanih plaketa za domaće izlagače, te po devet zlata, srebra i bronci za strane izlagače iz Irana, Rumunjske, Slovenije i BiH. Najznačajnija nagrada sajma, Velika nagrada AGRO ARCE pripala je tvrtki Altpro za Eterik, mobilnu destileriju koja služi preradi svih vrta ljekovitog i aromatičnog bilja, a idealna je za rad na mjestima bez infrastrukture odnosno ruralna područja i otoke. Prije nekoliko godina ova je tvrtka na AGRO ARCI prvi puta predstavila prototip te destilerije. Ove su godine predstavili usavršeno proizvodno postrojenje, već prisutno i na tržištu.

Opširnije...


NATJEČAJ: Najbolje inovacije Dalmacije

U sklopu 8. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA, u Trilju su po 27. put dodijeljene nagrade za „Najbolje inovacije Dalmacije“. Ovu dodjelu nagrada od 1986. godine organizira splitsko Društvo inovatora Diatus i spada među najuspješnije i najpoznatije inovatorske aktivnosti na području Dalmacije. U proteklih 27 godina kroz natječaj je prošlo preko 1000 inovacija, od kojih su mnoge i komercijalizirane. Ove se godine na natječaj prijavio 30 inovatora s 30 inovacija s područja sve četiri dalmatinske županije.

Opširnije...


MLADI INOVATORI: Održana druga ivanićgradska izložba inovacija

Automatsko zalijevanje biljaka, napa s osjetilom vlage, pametni poštanski sandučić, detektor kozmičkih zraka i automatizirani mješač koktela, to su samo neke od stotinjak zanimljivih rješenja koje su u Ivanić Gradu predstavili nadareni učenici i mladi inovatori iz nekoliko županija. Ondje je drugu godinu zaredom u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske, 14. i 15. svibnja održana Međužupanijska izložba inovacija Ivanić Grad na kojoj su sudjelovali učenici 15-ak osnovnih i srednjih škola te poduzetnici i obrtnici iz 10-ak tvrtki.

Opširnije...


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: Kako je nastala jedna od svjetski najuglednijih manifestacija?

Na ovogodišnjem Ženevskom salonu inovacija, hrvatski inovatori i inovatori poduzetnici ostvarili su poslovično zapažen uspjeh. Kako su mediji već izdašno popratili i zabilježili rezultate, neću se baviti bilancom osvojenih odličja već ću ovaj događaj iskoristiti kao sjajan predtekst i priliku za detaljniji osvrt na interesantnu povijest ove, jedne od svjetski najuglednijih, manifestacije. Poznato je da iza svake inicijative stoji „spiritus movens“, pojedinac pokretač, odnosno njegovo nezadovoljstvo postojećim i, sukladno tome, njegova želja za promjenom. U ovom slučaju je to Mr. Jean-Luc Vincent.

Opširnije...


IZLOŽBA INOVACIJA: Od 9. do 12. lipnja iKA u Karlovcu

Udruga inovatora Karlovačke županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac organiziraju 11. po redu bienalnu Izložbu inovacija Karlovac - iKA. Izložba će se održati od 9. do 12. lipnja u Tehničkoj školi Karlovac, gdje će biti predstavljene najbolje karlovačke inovacije i promovirano kreativno i inovativno stvaralaštva inovatora iz drugih županija i odabrani radovi učenika. Izložba će biti otvorena 9. lipnja u 12 sati. Posjetitelji će sve dane, osim na dan otvorenja, izložbu moći posjetiti od 9 do 18 sati, a ulaz je besplatan.


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com