Elektronsko glasilo Udruge inovatora Hrvatske Broj 12. / ožujak 2015.

INTERVJU DR.SC. SINIŠA MILIČIĆ: Prikupljeno 70 milijuna kuna kapitala, ebanka s radom počinje krajem godine!

Velik dio inovatora, poduzetnika i građana s odobravanjem su dočekali vijest o osnivanju ebanke u Hrvatskoj. Riječ je o banci koja je, kako kažu u ZEF-u, Zadruzi etičnog bankarstva, etična razvojna banka u vlasništvu svojih klijenata koja doprinosi poboljšanju kvalitete života ljudi. Misija joj je poslovati po principima transparentnosti, demokracije i solidarnosti. Za poduzetnike je možda i najvažnija njihova najava o podršci poduzetničkim pothvatima koji "klasičnim" bankama dosad nisu bili zanimljivi. O ideji etičnog bankarstva i načinu poslovanja ove buduće banke razgovarali smo s jednim od pokretača ovog, za hrvatske prilike netipičnog i inovativnog projekta, matematičarom dr.sc. Sinišom Miličićem, inače odgovornim za model upravljanja rizicima i arhitekturu informacijskog sustava ebanke.

Opširnije...


MOJ ZABA START: Milijun kuna za deset poduzetničkih ideja

Proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg projekta Zagrebačke banke Moj Zaba Start. Od gotovo 600 prijavljenih, izabrano je 12 najboljih projekata, devet prema odabiru stručne komisije i tri od strane javnosti. Ovih će 12 projekata dobiti ukupnu potporu od milijun kuna. Udruga inovatora Hrvatske zajedno s predstavnicima Zagrebačke banke, HAMAG BICRO-a, Sense Consultinga i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ocjenjivala je projekte pristigle na natječaj Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte. Potpore stručne komisije na ovom su natječaju dobili nogar za bicikl s pumpom V-PUMP, samoljepljiva tkanina Gearskin i web aplikacija Rentlio koja je dobila i potporu javnosti.

Opširnije...


NATJEČAJI: Prijavite se za nagradu za EU-a za inovatoricu godine!

Europska komisija objavila je treći natječaj za Nagradu EU-a za žene inovatorice. Natječaj je otvoren 9. ožujka u povodu Međunarodnog dana žena, a prijave se primaju do 20. listopada ove godine. Nagrada se dodjeljuje trima inovatoricama koje su postigle izvanredan uspjeh plasmanom svojih inovacija na tržište. Prva nagrada iznosi 100 tisuća eura, druga 50 tisuća eura, a treća 30 tisuća eura.

Opširnije...


KOLUMNA ZORANA BARIŠIĆA: Sedam prilika za inovacije i jedna hrabra odluka za uspjeh

Ako se za neku inovaciju već sada ne može načina primjena, ona je samo iznimna ideja! Poznata je to rečenica briljantnog američkog ekonomskog analitičara Petera Druckera, čovjeka iznimno bogate biografije, istodobno hvaljenog i osporavanog mislioca, predavača i konzultanta u području makroekonomije. Inovacije je smatrao „ozbiljnom disciplinom“, a njegovom definicijom odnosa inovacija i poduzetništva vrijedi se pozabaviti.

Opširnije...


SAJMOVI: Još mjesec dana prijava za 8. AGRO ARCU

Pridružite se već prijavljenim izlagačima 8. AGRO ARCE i od 8. do 10. svibnja u jednom od najmlađih hrvatskih gradova, Trilju, predstavite svoje inovacije, proizvode i projekte iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Prijave za izlagače otvorene su sve do 1. svibnja, a sve informacije o 8. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA potražite na www.agro-arca.com.hr.


Novosti

Manifestacije

Najave

Kontakti

Iz medija

Natječaji


KONTAKT

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
+385 1 48 86 549
E-mail: uih@inovatorstvo.com
Web: www.inovatorstvo.com